Пътят на Пламен Георгиев към Валенсия е разчистен

0
Прокурорската колегия го освободи
Прокурорската колегия го освободи Снимка: Георги Кожухаров / Дневник

Прокурорската колегия освободи Пламен Георгиев.

Точката бе вкарана като извънредна в дневния ред на днешното заседание на колегията, след като Георгиев сам депозира своята оставка, но не присъства на обсъждането и гласуването ѝ. По време на обсъжданията стана ясно, че Комисията по атестирането и конкурсите е проверила Георгиев за висящи преписки, каквито не са установени и няма пречка той да бъде освободен, съобщи Дарик.

Така пътят на бившия председател на антикорупционната комисия към консулското място във Валенсия остава открит, след като Министерство на външните работи съобщи, че е получено одобрението на испанските власти.

Решението Георгиев да отиде на дипломатическа служба бе взето от правителството на закрито заседание на 9 август.

Пламен Георгиев подаде оставка като председател на Комисията за противодействия на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) в края на юли и още същия ден тя бе одобрена от парламента. Тогава той обоснова решението си за напускане на поста със скандала, който се разрази около терасата на апартамента му в София. Случаят бе проверен и от НАП, а според Георгиев проверката е показала, че всичко около имота му е чисто.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като спецпрокурор.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари