Испания одобри Пламен Георгиев за български консул във Валенсия

0
Той подаде оставка като прокурор
Той подаде оставка като прокурор Снимка: БГНЕС

Испания е одобрила официално Пламен Георгиев за консул на България в град Валенсия.

Това потвърдиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По-рано през деня стана ясно, че Георгиев е депозирал оставката си като прокурор, считано от 2 октомври. Най-вероятно тя ще бъде гледана на заседанието на Прокурорската колегия в сряда.

На закрито заседание на 9 август правителството назначи бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за генерален консул във Валенсия.

Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия на 31 юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която, според Столичната община, има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показа, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в Специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август. Пламен Георгиев беше зам.-шеф на Спецпрокуратурата преди да оглави КПКОНПИ

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари