Българи създадоха неразбиваема парола, която ще защитава кредитни карти

1
Уникалната парола фантом ще направи революция в сферата на сигурността и ще накара дори най-опитния крадец на лични данни да се почувства безпомощен
Уникалната парола фантом ще направи революция в сферата на сигурността и ще накара дори най-опитния крадец на лични данни да се почувства безпомощен

Българи създадоха неразбиваема парола, която може да се използва както за защита на кредитни карти, така и за сигурност при комуникациите в интернет. Според създателите на уникалната парола фантом тя ще направи революция в сферата на сигурността и ще накара дори най-опитния крадец на лични данни да се почувства безпомощен.

„Създадохме система, при която дори да ви снимат с камера, докато си въвеждате ПИН кода в банкомата, не могат да разберат паролата ви и съответно да бъде копирана за злоупотреба“, пояснява пред Нова тв Александър Цветков, който стои зад проекта. Идеята на неуловимата парола е следната - не е нужно потребителят да въвежда съответните цифри от паролата си, а само реда, на който се намират. А самите редове се разместват.

Паролата никога не се въвежда и затова не може да бъде открадната. Толкова е просто, а същевременно много сигурно“, разказва Александър, който е едва на 28 години, но вече има дълго предприемаческо досие. Уникалният софтуер вече е внедрен на пилотно ниво в три банки. До края на годината има всички шансове революционната система да бъде използвана от 350 милиона потребители.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари