Българи разказаха как са оцелели, след като пламна ферибот край Корфу

13
В петък вечерта е имало ново възпламеняване на борда на плавателния съд
В петък вечерта е имало ново възпламеняване на борда на плавателния съд Видео: NOVA

Продължава издирването на изчезналите от запалилия се ферибот край остров Корфу.

В петък вечерта е имало ново възпламеняване на борда на плавателния съд.

Продължава спасителната операция. Общо 11 души липсват, като се предполага, че 9 са българи. Поддържаме контакт с фирмата собственик на плавателния съд. От там съобщиха, че спасените ще бъдат извозени”, каза  Радостин Вакин, консулът ни в Солун, предава NOVA. 

Не можах да се кача на палубата при другите. Останах изолиран на третия етаж. Единственият вариант беше да скоча във водата. Взех един спасителен пояс, завързах го и започнах да се спускам. В един момент въжето се заплете и увиснах. В това време дойде спасителната лодка. Сетих се, че имам нож и скъсах въжето. Паднах във водата и след това ме спасиха”, разказа един от българските шофьори на кораба.

Паника на кораба не е имало. Персоналът беше добре организиран. Благодарение на тях се справихме и оцеляхме”, сподели друг шофьор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари