Четвърти ден издирват 10 пътника на горящия ферибот в Йонийско море

0
Сред водените за безследно изчезнали има 7 българи
Сред водените за безследно изчезнали има 7 българи Снимка: ЕПА / БГНЕС

Сред водените за безследно изчезнали има 7 българи

Продължава операцията на гръцките власти по издирването на 10 души от горящия вече четвърти ден ферибот в Йонийско море. .

Спасителите изразяват готовност да проверят всеки метър от кораба, за да открият липсващите шофьори и не изключват при пожара някои от тях да са скочили в морето, предаде БНР.

Властите допуснаха по един човек от семействата на изчезналите да се качат на кораба, където продължава спасителната операция.

Роднините обвиняват властите за изгубено ценно време по време на спасителната операция. Пристигнаха и българи, чиито роднини са сред изчезналите.

Синът на български шофьор поиска помощ от гръцките репортери:

"За съжаление от два дни и повече никой не ни дава актуална информация за това какво се случва. Усилията, които полага вашето правителство и всички, които помагат, благодарен съм за тях, но не са достатъчни. Нашето правителство не помага, не предоставя информация. Само нашият консул тук и някои репортери търсят информация и помощ. Не съм спал над 36 часа - докато дойда от България до тук. А и ако и вие знаете, че баща ви е на горящ ферибот и не получавате информация ще можете ли да спите?".

В момента "корабът е като уред под налягане", всеки един момент може да предизвика нова авария, заяви пред държавната телевизия НЕТ ръководителят на спасителите Димитрис Кондогианис.

Опитни моряци коментират пред медиите, че все пак има места на ферибота, където би могло да остане някой жив при такъв пожар.

Властите публикуваха снимки от първия гараж с тирове, в който влязоха пожарникарите. Всичко е напълно унищожено от огъня. В тях няма хора, съобщават спасителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    плюс-минус
    Десетина пъти сме пътували с големите фериботи по линиите Игуменица - Бари, Бриндизи, Венеция. Първо на фериботите влизаха големите товарни камиони. Вътре в трюмовете по на няколко етажа, МПС-тата се подреждаха, напътствани от корабния екипаж, плътно един до друг и едва можеше да излезеш от автомобила и да се предвижиш до изхода на това товарно помещение, за да отидеш до каютата или салона за пътници. Сега не знам цените на каютите и на автомобилите, но преди бяха доста евра. Доколкото имам спомен нови фериботни линии се откриха около войната в Югославия, за да се избегнат пътните маршрути през нея. Та спомените ми от пътуването с фериботите не са много приятни: притискат те с прекомерна бързина, по войнишки, теснотия, част от екипажа не бяха гърци ..... Дано Бог да помогне и на тези, които още не са намерени!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари