Съпруга на един от изчезналите шофьори край Корфу: Не спим, не ядем!

1
В момента съм бомба със закъснител, може би малко, ако някой ме боцне - ще гръмна. Просто това са 57 часа под напрежение, разказва Корнелия Маркова
В момента съм бомба със закъснител, може би малко, ако някой ме боцне - ще гръмна. Просто това са 57 часа под напрежение, разказва Корнелия Маркова

Българка в Гърция ни каза, че пожарникарите са влезли да режат и се чуват гласове, сподели Корнелия Маркова

Един от издирваните пътници на запалилия се в Йонийско море ферибот е открит жив. 21-годишният шофьор беше извозен до пристанището на Корфу.

Издирването на другите 11 души продължава. Сред изчезналите са 7 българи, чиято съдба е неизвестна. А един от етаж от ферибота е останал незасегнат от пламъците, информира Bulgaria On Air.

Късно снощи първата група от български шофьори, пътували в запалилия се ферибот, се прибра у нас.

"В момента съм бомба със закъснител, може би малко, ако някой ме боцне - ще гръмна. Просто това са 57 часа под напрежение. Не спим, не ядем", каза съпругата на Васил Марков - Корнелия Маркова.

Трети ден Корнелия държи телефона си в ръце и се надява да получи така желаното обаждане от съпруга си.

"На 17 февруари между 22:30 и 23:00 беше последният разговор. До последно той се чудеше дали ще успее да си купи билет и ще се качи на ферибота. При нас уговорката е, когато слезе от ферибота, да ни звънне, но той до ден днешен не ми е звъннал", допълни тя.

Телефонът все още мълчи, времето минава, молитвите стават все по-силни, но пламъкът надежда не спира да гори. Новината за спасен пътник, след часове на неизвестност, поддържа вярата жива.

"Пожарникарите са влезли да режат и се чуват гласове. Аз знам, той е борбен, ще направи всичко възможно по своите сили, за да се спаси", категорична е Корнелия Маркова.

Живи, след огнения ад и отново в България след дълъг 14-часов път, вече са част от спасените български шофьори. 

"Всичко изгоря - скапаният кораб, камиони, но оцеляхме. С божията воля сме живи и здрави, прибрахме се обратно в България", сподели Станимир Василев.

Добре подготвеният екипаж успява да спаси голяма част от пътниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари