Балабанов: Слабо държавническо поведение е БСП да не прати представител в Киев

1
„Коалицията не е застрашена, докато не е нарушено коалиционното споразумение”, каза депутатът от ИТН
„Коалицията не е застрашена, докато не е нарушено коалиционното споразумение”, каза депутатът от ИТН Видео: NOVA

ПП, ИТН, БСП и ДБ обсъждат да изпрати ли България военна помощ на Украйна

Коалицията не е застрашена, докато не е нарушено коалиционното споразумение”.

Това заяви Станислав Балабанов от „Има такъв народ”, влизайки в сградата на Министерския съвет преди извънредния Коалиционен съвет пред NOVA

Той коментира още, че би желал да е част от делегацията, водена от премиера Кирил Петков в Киев и нарече решението на БСП да не изпраща представител в Украйна като "поредното слабо държавническо поведение".

„Искам да пътувам умишлено, за да изключа сам за себе си всякакви спекулации по отношение на войната”, каза депутатът от ИТН и допълни, че партията им ще бъде свободна в избора си.

По думите му се задава по-интересна тема – тази за РСМ, която е залегнала в коалиционното споразумение.

„Там ще бъдем много взискателни по отношение на публичното говорене”, категоричен беше Балабанов.

Лидерите на партиите трябва да решат спорния въпрос ще изпрати ли България оръжие към Украйна и какви биха били стъпките на властта. От „Демократична България” и „Има такъв народ” са „за” военна помощ за Украйна, а от БСП – твърдо „против”.

Премиерът Кирил Петков настоява партийните лидери да постигнат консенсус като за тази цел не се отказва от идеята си българска делегация да пътува до Киев, за да се вземе информирано решение. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари