Коалиция на ръба, ще издържи ли правителството?

0
"Правителството ще издържи, но с много лупинги от страна на БСП", каза проф. Мария Пиргова
"Правителството ще издържи, но с много лупинги от страна на БСП", каза проф. Мария Пиргова Снимка: Фейсбук

Коментар на политолозите проф. Мария Пиргова и доц. Антоний Гълъбов

Правителството ще издържи ли? 

"Правителството ще издържи, но с много лупинги от страна на БСП. Не вярвам БСП да са причина за падане на правителството, независимо от това, дали ще изпратим оръжие за Украйна. В същия парламент мисля, че ДПС е готово да заеме мястото на БСП", заяви политологът проф. Мария Пиргова в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR

По думите на политолога доц. Антоний Гълъбов повече от два месеца се води война в Украйна. България е трябвало да вземе това решение още в първите два месеца.

"В момента те се движат по една писта с много препятствия, които обаче не са в дневния ред на българското общество", посочи той.

"Правителството ще се бори с инфлацията. Може би с това да увеличава заплати, но това са процеси, които са неизбежни. Това, което ме притеснява е, че не се използват европейски практики. Никой не желае предсрочни избори, БСП най-малко. Аз виждам добро в това, че правителството и президентът са на различни позиции. Имаме две опорни точки, на които сме стъпили за различни ситуации", каза проф. Пиргова.

Мнението на доц. Гълъбов е, че не е вярно, че се управлява инфлацията.

"Актуализацията на бюджета от миналата година стартира проинфлационни очаквания, които оказаха вътрешен натиск върху инфлацията, която е проблем за всички ни. Няма ефективно управление по дневния ред на обществото", коментира гостът.

И заключи, че коалицията има последен шанс.

"Сериозният сблъсък ще бъде актуализацията на бюджета, защото там коалиционните отношения ще бъдат обтегнати до максимум. Ако в тези 3 месеца тези хора не разберат къде се намират, те си отиват. Това правителство не разполага с необходимата компетентност, за да управлява", изтъкна доц. Антоний Гълъбов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари