Кирил Добрев: Ако подкрепата за Украйна не мине в парламента, ДБ ще напусне коалицията

2
По думите му БСП ще стои в парламента и министерските си кресла и тогава, когато министър-председателят е подал оставка
По думите му БСП ще стои в парламента и министерските си кресла и тогава, когато министър-председателят е подал оставка Снимка: bTV

"Ако подкрепата за Украйна не мине в парламента, ДБ ще напусне коалицията. Ако случайно се случи нещо със С. Македония, въпреки че политическите лидери дават други настройки, ИТН ще напусне коалицията"

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV Кирил Добрев.

По думите му БСП ще стои в парламента и министерските си кресла и тогава, когато министър-председателят е подал оставка.

В края на миналата година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Някои от мотивите за отстраняването на Добрев тогава бяха "открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне", както и "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията". 

„Много ми липсва партийния живот. Това бяха последните 30 г. от живота ми. Още като ме изключиха знаех защо го правят, за да може да има някакво спокойствие в редиците на БСП. На БСП и предстоеше участие във властта, сега то се реализира. На това ръководство не му беше необходимо критика отвътре. В момента тя е сведена до минимум“, заяви той.

Добрев добави, че е изключен от партията за срок една година и след като този срок изтече може да подаде документи и отново да стане член на БСП.

Трусовете в коалицията

„В началото на кампанията (б.р. на „Продължаваме промяната“ за парламентарните избори) леко се поувлякох, защото ентусиазмът, който струеше от страна на Петков и Асенов, такъв младежки, с който ще направим „А“ отборът на страната, всички сме един екип, звучеше страхотно“, заяви Кирил Добрев.

Според него няколко месеца по-късно виждаме, че министрите не са просто „А“ отбор, а феодали с феодални владения.

„Дори започнаха да се карат помежду си, а премиерът излизаше да ги разтървава. Факт е, че за тези 100 дни най-много върви кадровата реформа – едни партийни кадри бяха сменени с други“, добави Добрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Супер!
    Хайде, омитайте се, достатъчно лайна изсрахте! Да идват „Възраждане“ и да ни изкарват вън от НАТО, €С и СЗО! Че ни писна от ковид и уСрайна! Време е за BG_exit...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари