Божанков: Лицемерие е ГЕРБ да иска военна помощ за Украйна, като не подкрепи здравеопазването на бежанците

0
"НАТО не изпраща въоръжение, защото е пряка намеса в конфликта. България не трябва да става страна по конфликта, в името на националния си интерес", каза депутатът от БСП
"НАТО не изпраща въоръжение, защото е пряка намеса в конфликта. България не трябва да става страна по конфликта, в името на националния си интерес", каза депутатът от БСП Видео: NOVA NEWS

По думите му ако опозицията подкрепи кандидат на коалицията за шеф на БНБ значи, че им имат доверие и те не са подготвени

"България трябва да изпраща само хуманитарна помощ на Украйна. Лицемерие е опозицията да носи лентички в подкрепа на Украйна, а гласуваха против да осигурим здравните услуги на бежанците. НАТО не изпраща въоръжение, защото е пряка намеса в конфликта. България не трябва да става страна по конфликта, в името на националния си интерес". Това заяви за "Офанзива" по NOVA NEWS депутатът от БСП Явор Божанков

По думите му държавите членки на НАТО вземат суверенни решения дали да предоставят военна помощ на Украйна. "Нито един завод не е изнесъл оръжие за Украйна. Твърде много импровизации има в тази посока, твърде много хора, които не са експерти дават мнението си", смята той. И допълни, че ако се приеме военна помощ за Украйна, БСП ще се събере и ще реши как да действа. 

По темата с Македония той бе категоричен. "България ще подкрепи Северна Македония когато си изпълни условията за членство, без компромис от страната ни", подчерта Божанков.

Според него има конкуренция на двама подготвени кандидати за шеф на БНБ. "Добре е коалицията да излезе с един силен експерт, но и състезанието е добро. Интересно е, че опозицията няма кандидат, ако те гласуват за кандидат на коалицията, значи, че ни имат доверие и те не са подготвени. Това е значителна промяна. Както Гюров, така и Каримански биха се справили добре", отбеляза депутатът. И допълни, че МВР действа срещу корупцията, но прокуратурата не предприема действия.

По казуса с новия проект на Стефан Янев Божанков увери, че БСП не се притеснява от конкуренцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари