Баба Верка се събуди след 15-дневна кома, отива на сватба на внука си

0
В пример за медицинско чудо се превърна 73-годишната Верка Илиева от Симитли
В пример за медицинско чудо се превърна 73-годишната Верка Илиева от Симитли Снимка: Struma.bg

В пример за медицинско чудо се превърна 73-годишната Верка Илиева от Симитли, която се събуди от 15-дневна кома и в четвъртък бе изписана жива и здрава от МБАЛ - Благоевград.

В ясно съзнание и без загуба на паметта, с добър апетит и настроение баба Верка е вече в дома си при близките, съобщава struma.bg.

Симитличанката, която дълги години е работила като крояч в обувен цех, излезе от критичното състояние след проведено 60-дневно интензивно лечение в реанимация на благоевградската болница, от тях цели 48 дни е била на апаратна вентилация.

Инцидентът станал през март, тя е открита от внуците си у дома, загубила съзнание. На място й е оказана първа помощ от спешен екип. Първоначално съмненията за внезапния й припадък са били за алергичен шок, но след лекарските консултации и изследвания е установено усложнено белодробно възпаление - тежка пневмония с дихателна недостатъчност.

"Това, че си отивам у дома, е най-голямото ми щастие, майка съм на два сина, имам внучка и внук и две правнучета, на тези години нищо друго не искам, освен да съм до тях. Внукът ще се жени през август и сега ще споделя радостта на младото семейство. Знам и го усещам, че силната обич на децата ми, които не ме изоставиха и бяха непрекъсното при мен в болницата, ми помогна да оцелея”, каза баба Верка.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари