Обгазените от Сливо поле още са в кома

11
На място е извършен оглед от съдебен лекар и експерти на пожарната
На място е извършен оглед от съдебен лекар и експерти на пожарната Видео: БНТ

Тримата пострадали, които вчера бяха обгазени в дома си в град Сливо поле, все още са в кома.

Образувано е досъдебно производство, за да бъдат изяснени причините за инцидента, при който почина 8-годишно дете. На място е извършен оглед от съдебен лекар и експерти на пожарната.

Двете деца и родителите им са вдишали голямо количество въглероден окис. Медиците не са успели да спасят по-малкото момиче, родителите и другата им дъщеря са в реанимация. Отоплявали са се с парно на твърдо гориво, предаде БНТ.

"При непочистени комини има случаи, когато се получават задимявания вътре. Ако имаме спящи хора, въглеродният окис ги приспива и по-късно, поради липса на кислород, се получават и фатални изходи", каза инж. Емил Желев, бивш служител на пожарната.

В градчето обаче, при усложнената зимна обстановка, за известно време не е имало ток. Не е изключена версията, семейството да използвало друг източник на отопление.

"Спиране на електрическия ток, наличие на генератори с вътрешно горене, и неизведени изгорели газове извън самата сграда", каза още инж. Емил Желев.

Затова специалистите препоръчват през зимния период комините периодично да се почистват, а помещенията, независимо от вида на отоплението, да се проветряват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари