Баба Ванга: България ще извърши национално предателство!

122
Ние, славянските народи и особено България, не трябва да забравяме, че Русия е входната и изходната врата за нас
Ние, славянските народи и особено България, не трябва да забравяме, че Русия е входната и изходната врата за нас Снимка: Портал 12

Не трябва да забравяме, че Русия е „входната и изходната врата на България"

През 2015 писателката Жени Костадинова посветила голяма част от работата си в изследване и документиране живота на пророчицата Ванга провежда интервю с Янка Такева, която от 1969 г. до смъртта на ясновидката поддържа тесен контакт с нея. Интервюто е част и от книгата на Жени Костадинова: “ И остави Ванга следа”.

Днес Портал 12 публикува част от интервюто със съгласието на Жени Костадинова, защото в него има много ясни послания на пророчицата свързани с днешните събития:

Г-жо Такева, как пророчицата Ванга се появи във вашия живот?

При нея отиват хората, които се нуждаят от помощ, съвет, напътствие. През далечната 1969 г. заради съдбовно преживяване, което никога не е преставало да бъде в сърцето, в душата, в съзнанието ми..., аз отидох при леля Ванга. И оттогава до последният ѝ ден на Земята (а и след това) ние сме заедно и тя ми помага.

Как се чувства човек, заставайки пред нея, като знае, че тя вижда всичко?

Когато застане пред феномен като леля Ванга, човек сякаш попада в безтегловност, защото усеща, че всяка негова мисъл и жест, всеки поглед и движение са почувствани, видени от нея. По времето на първите ни няколко срещи забравях толкова много неща и след това се укорявах – защо, като съм имала възможността да бъда до тази велика жена, не съм я питала и не съм разговаряла с нея по-подробно по най-различни въпроси. По-късно, когато вече станахме близки, знаейки всичките ми мисли, леля Ванга ми казваше: „Ти това си беше намислила, кажи твоето мнение…“. И когато ѝ го казвах, тя обикновено ме допълваше или пък споделяше своето мнение по въпроса. Тя беше изключително тактична и се стараеше да не обижда хората, които със своята духовна слепота виждаха по друг начин нещата от живота.

Ванга е тест за човешкия морал и съвест. И макар че е виждала всеки човек какво представлява, тя приема всички, без да дели хората на добри и лоши, и на всички помага.

Това бе нейната мисия. Дори тези, които отиваха при нея не от мъка, а по други подбуди, тя ги приемаше и им говореше за простичките истини в живота. Леля Ванга винаги казваше: „Човек не може да спи в няколко спални, да стои в няколко ежедневни или да се храни в няколко кухни“, или: „Човек няма два стомаха, за да ги пълни едновременно и никога да не може да ги напълни“. Опитваше се да въведе тези хора в духовния свят. Приемаше ги, изслушваше ги. Понякога ги кореше, понякога като майка им говореше и ги учеше. Колко и какво те са възприели, е друг въпрос. Но към хората, на които съдбата по един или друг начин им бе поднесла тежки изпитания, тя се отнасяше много грижовно, съпреживяваше тяхната мъка. И ѝ беше много трудно, когато точно такива хора идваха, а повечето от тях бяха такива. Затова леля Ванга винаги казваше: „Само за един ден да ви даде Господ моята дарба, да послушате за хорските мъки и понякога да казвате на хората това, което ще им се случи, сигурно никога няма да искате тази дарба.“

Как Ванга пророкуваше? Казвате: „Една нейна дума е половин съдба, едно нейно изречения - цяла съдба“.

Леля Ванга не обичаше надълго и широко да говори – така разговаряше само с хора, които не я познават и се съмняват в нейните качества. Но на нас, които знаем да тълкуваме нейните послания, не бе необходимо много да говори. Казвала е: Когато падне Сирия, тогава ще стане страшно в света“. Дай Боже, Великите сили да се споразумеят и никога Сирия да не падне така, както остави послание леля Ванга. Или: „Внимавайте да не стане Велика Албания, тогава ще имате много проблеми на Балканите“. Вече започва да се очертава подобен въпрос, но не виждам никакъв разговор на политическо или дипломатическо равнище в тази посока. Казвала е и че: Ние, славянските народи и особено България, не трябва да забравяме, че Русия е входната и изходната врата за нас“. Както и: “Това, което ви се случва, засега е малкото. Подгответе се да приемете голямото, ако не ви се отворят очите към духовното“. Или: „Учете децата да имат страх от Бога, да познават православното християнство!“

Говорила е и затова, че ще има разделение между народите…

Говореше, че ще дойде ден, когато народите ще се събират по религии. Нима вече този ден не тропа на вратите ни? Казвала е и, че тепърва предстои обединяването на славянските народи. И то като че ли вече някъде е записано там, в бъдещето, и започва да се случва, и да се говори по тези неща. Каза и много страшна дума: „Да внимаваме, за да не ходим с фереджета“. И това го е казвала, предполагам и на всички политици, ходили при нея, само че точно това изречение никой не го споменава. Ето, аз сега го казвам. И трябва да имаме много, много... „очи и на гърба си“, както казват хората и много да внимаваме. Не ние, обикновените хора, а политиците – във външната ни политика и в сигурността, за опазването на България. Ето и една много хубава алегория от леля Ванга, да я тълкува който както иска: „Ще дойде висок човек, който ще бъде добър орач, добър сеяч, добър жътвар, добър тъкач, който ще изтъче риза за българския народ, която ще го стопли и този човек ще бъде добрият управленец.“ Тя е казвала и нещо друго: „Правителство, което узрее да въведе изучаването на религията (духовните учения) в училище, то ще управлява дълго. Иначе всички останали правителства ще бъдат много преходни и ще се радват на малки успехи.“ И от 1990 г. до днешна дата ние сме свидетели на това.

За какво я търсеха политиците и защо не се вслушваха в съветите й?

Първо, политиците – и те са хора, и имат потребност от подкрепа. Едва ли има политик, който да не се вълнува как и по какъв начин ще вървят делата му. Дълбоко съм убедена, че всеки политик идва на политическата сцена с добри намерения. Но и досега не мога да проумея защо не се вслушаха в няколкото простички, но от съдбовно значение за страната ни неща, които им казваше леля Ванга. Спомням си следните:

„Не бързайте с приватизацията, защото хората ще останат без работа и насилието и грабежите неизбежно ще станат поведение на част от населението.“

„Не разпарцальосвайте земята! Защото, ако я разпарцальосате и я направите на дребни парчета, тя ще бъде като негледана булка, няма да ражда.“

Много важни послания остави и за развитието на икономиката. В един разговор, на който присъстваха и много близки нейни приятелки от Петрич, каза:

„Е, ще има много работа в България – за камериерки, чистачки, готвачи, бензинджии... Това е писано на България.“

Натам и вървим. А държава, чиято икономика се гради на социалните услуги, е обречена винаги да бъде бедна. Другото, което леля Ванга казваше, е:

„На богатите хора, които откраднаха парите на народа, колкото и параклиси да правят, Господ няма да им прости сълзите на толкова страдащи хора.“

„Човек трябва да има толкова, че да може да си плати данъка Горе.”

Защото – казваше тя – както плащаме ние, хората, данъци за имотите си тук, на земята, така плащаме след време и данък Горе, когато отидем там. И когато човек не може да си плати, се случва това, което е написано в свещените книги.“

И защо не се вслушваха в съветите й?

Всеки отговаря за себе си. Едни слушат, но не чуват. Други слушат, чуват и изпълняват. Трети слушат, чуват и не изпълняват, като се уповават, че някой ден чудо може да случи. Чудесата се случват, защото всеки отговаря за делата си.

Какво предсказваше за България? За някакво „национално предателство” говори пред Вас, доколкото съм чела Ваши спомени в интервюта за медиите...

Веднъж с много голяма болка леля Ванга каза:

„Ще има национално предателство, което ще осакати българския народ.“

Какво ще бъде това национално предателство…? Засега го няма. Дано няма такова и дано не се осакатява българския народ! Винаги тръпна, когато нещо се случва на политическата сцена, тревожа се и вярвам, че по дипломатически път би могъл да се реши всеки въпрос.

Пред Вас е казвала интересни неща за Русия, Албания... Например „да се страхуваме” от „велика Албания”. Не е ли дошло време за това безпокойство?

Няколко пъти го казвам: да, дошло е вече времето да се страхуваме и политическите решения – на Парламента и на правителствата, да бъдат извънредно премерени и в интерес на България. По отношение на казаното от нея за развитието на света: че ще дойде ден, когато двете сили – САЩ и Русия, ще се обединят, но това ще бъде далеч във времето. Предполагам, че нашето поколение и поколението след нас, няма да бъдат свидетели на това. Говорила е и за това, че руските майки ще родят бъдещите духовни хора, които ще създадат едно равновесие в човешкото общуване, а американските майки ще родят технологичната раса, и когато двете сили се обединят, светът ще се уравновеси и хармонизира. Тя обичаше Русия, обичаше и Македония. Никога не делеше Македония от България, казваше, че ние сме кръвни братя с македонците. Както и че не трябва да забравяме, че Русия е „входната и изходната врата на България“.

Защо Русия е толкова важна за България, според Ванга? А към Америка е скептична, дори силно раздразнена, че преориентираме външната си политика към САЩ след разпада на социализма?

Защото тя знае какво ни чака и при едните, и при другите. Винаги е била категорична, че не може на Русия, с която имаме обща религия, език, нрави и обичаи, да се сложи черта и да се каже: „Вие не съществувате вече за нас!“. Това е най-пагубна политика за всяка една държава, камо ли за България. От значение е и това, че славянството ще се събере. Когато ни предупреждаваше за националното предателство, думите ѝ бяха: И Русия пак ще ви помогне!“. Вече говореше, че „на нас” ще помогне, т.е. – нея няма да я има на земята тогава.

Говорила ли е Ванга за край на света, за Апокалипсис?

Не е говорила пред мен, че скоро ще има такива неща. Винаги се ядосваше на човешкото нехайство към унищожаването на природата. Безспорно, тя го казваше с нейния език, по нейния начин. Ядосваше се, че хората не се подчиняваме на природните закони, които са неизменни, формират съществуването ни и ръководят живота на планетата. Беше категорична, че ще има наводнения, природни бедствия, катаклизми, които ще продължат, докато хората не се обърнат към духовното. Образно е онагледявала думите си пред мен, като казваше, че всички хора сме потънали в тиня до шията, заради лошото поведение и антихуманните неща, които се вършат – корупцията, кражбите, лъжите... Ще се опитам да предам думите ѝ в тази посока по спомен:

„Вие си нямате представа, на всеки човек на гърдите има по една лента и на нея пише: лъжец, крадец, мошеник – разказваше ми тя. Всичко виждам и това е много трудно за мен. Виждам хората, потънали до шията в тиня. Други вървят с лентата на гърдите си. Всичко се вижда и един ден няма да може да се плати данък горе. И не мислете, че всичко е ваше. Не е вярно. Нито къщите са ваши, нито имотите са ваши, нито парите са ваши. Ще мине един тайфун и всичко ще отнесе. Затова не трупайте материалното, обърнете се към духовното, в него е спасението.“

Цитирам интересно пророчество, направено пред Вас: „Ще дойде ден, когато народите ще се съберат на групи по вяра”. Сякаш е дошло именно това време, описвано от Ванга. Тя говори за разделение, а днес светът е силно поляризиран – свидетели сме на почти ежедневни терористични атаки от страна на ислямски радикални групировки, които твърдят, че извършват Джихад – Свещена война.

Да, говорила е за тези неща. Ние вече виждаме, че хората се събират според религията си. Усилено се говори за това и именно това нашествие – или преселение образно казано – на хора, идващи в Европа, показва, че е дошло времето, когато действително хората ще се събират по вяра. Тя често говореше и за това, че много българи, които живеят по света и са образували българска диаспора, един ден ще се върнат в България. Мисля, че още не са назрели тези условия, но аз ги очаквам да се случат и то скоро. Да кажем – българите все повече ще се българеят в Западните покрайнини на Сърбия, в Молдова и в Украйна.

Много интересни неща ми е разказвала леля Ванга за това, че ще дойде ден, когато хората от градовете ще отидат по селата си. „Никога няма българинът да умре от глад - казваше тя - защото той отново ще се върне към земята и българската земя никого няма да остави гладен, ако той не е мързелив.“ И аз очаквам да има връщане на хората към опустелите, а някои и напълно обезлюдени, български села, и към българската земя. И то не единствено, когато хората се пенсионират от градовете да си отидат по селата, но и млади хора да направят това. Има индикации за начало на такъв процес, който след време ще се засили.

Ванга обсъждала ли е пред Вас български политици? Като цяло, тя не обича да обсъжда политиката и подбира хората, с които говори по тази тема...

Интересно е, че тя винаги искаше от мен първо аз да им направя характеристика и много се радваше, защото това, което казвах, до голяма степен съвпадаше с нейното виждане за тях. Настояваше да оставям при нея, докато гледа на хора. Питала ме е какво ми е мнението за някои хора. Казвах: „Не бяха искрени докрай“, а тя: „Ами аз за това ги изгоних!“

В първите години на прехода за какво най-много страдаше Ванга?

За това, че се руши България. Всичко в страната се обърна, образно казано, наопъки и се унищожи селското стопанство. Страдаше, че не успяхме да запазим някои клонове от икономиката, които нарочно бяха разрушени и тя ги назоваваше кои са и се ядосваше за тях. Но не е мястото сега да ги казвам. Хората, които имат право на това, сигурно един ден ще трябва някъде да го признаят, за да понесат отговорност. И много се ядосваше на нарастването на престъпността, за това, което се случва и е много голям грях: брат брата убива, син баща убива, не се уважават възрастните хора, развалиха се семейните ценности... Ванга много страдаше за всичко това. Много пъти е говорила, че е голям грях да оставиш децата си и да хванеш по пътя без да се интересуваш от тях. Казваше:

„Всички тези, които са оставили децата си, един ден няма да могат да изтрият сълзите им – това е голям грях.“

И затова много сърдито или без желание приемаше хора, които по една или друга причина по-лековато са гледали на живота и родителските си задължения. А ние виждаме как това стана ежедневие.

Ние, българите, разбрахме ли, че сред нас живя един свят човек? Проумяхме ли, че Ванга бе изпратена с мисия на нашата земя българска?

За жалост, не. За жалост, не я оцениха и всички хора, на които тя е помогнала. Като цяло общество не осъзна тогава и все още не се съобразява с посланията, които ни остави леля Ванга. Това е много тъжно, а и глупаво. Тя винаги ми е казвала: „Аз не съм случайно изпратена!“ Дълбоко съм убедена, че е така. Цял свят я признава. Съжалявам, че филмът, който пуснаха по руската телевизия и след това и по българската, не пресъздава това, което бе леля Ванга. Съжалявам.

Защо Ванга толкова много обичаше България и българския народ?

Тя бе дошла с тази мисия. Даваше кураж на хората в България, защото ако го нямаше този кураж, нещата щяха да бъдат още по-трагични и може би по-лоши. Докато не изкореним всички негативни неща, които ни пречат да бъдем човеци, ще продължаваме да страдаме. Всичко зависи от нас! Леля Ванга винаги е казвала, че каквото и да се случи, целият свят наопаки да се обърне, в България има добри и духовни хора, които като стожери държат страната.

Въпросите към г-жа Янка Такева са зададени писмено през пролетта на 2015 г. от Жени Костадинова. Заглавието е на авторката на интервюто. Отговорите са получени в писмен вид от г-жа Такева през април 2016 г. и публикувани в книгата “И остави Ванга следа”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    8
    Искрена
    Стига вече с проруските лъжи от името на Баба Ванга. Отвратително е и без друго, че руската пропаганда я монополизира като инструмент за масова манипулация в полза на руските интереси.
  • -10
    7
    Българин
    Какво й разбира главата на тая луда вещица?
  • 5
    6
    Nbvcf
    Стига сте се гаврили с леля Ванга! Мине не мине време, изваждате нещо,че уж била казала! Стига сте промивали мозъците на хората и да всявате напрежение!
  • 12
    5
    И баба Ванга не знае, че ...
    След 3 март 1878 г. е имало национален интерес, но след 9 септември 1944 г. и особено след 10 ноември 1989 г. националната ни политика е предателство до сега през 2022 г., когато "продължаваме промяната" ...
  • -32
    4
    Йордан
    Ванга....еееее, вече е банално, една шарлатанка....айде нема нужда!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари