Абсурдно е да обръщаме гръб на Русия!

2
Експремиерът: Бидейки в НАТО, не означава, че трябва да сме против Русия
Експремиерът: Бидейки в НАТО, не означава, че трябва да сме против Русия

"Изкуствено и абсурдно е да обръщаме гръб на Русия независимо от политическите моменти. Като погледне на картата, човек вижда, че това е най-голямата държава в близост до нас".

Това казва експремиерът Симеон Сакскобургготски в интервю за вестник "Труд".

И допълва: "Имаме толкова общо минало и афинитет. Може да прозвучи политически некоректно, но не търся политическата коректност, а това, което е полезно за страната и което не се мени от моди или друго".

"Бидейки в НАТО, не означава, че трябва да сме против Русия", категоричен е той.

"Ето сега ми направи впечатление, на отиване пътувах с „България Ер“, а на връщане с „Аерофлот“. И връщането бе с час и нещо по-дълго, защото не могат да летят над Украйна. Представете си какви загуби са това, какво струва. Вместо да се улеснява животът на хората, той се усложнява. Едва ли тези мерки имат ефект. Това е по-скоро автогол на Европейския съюз, отколкото дузпа срещу Русия".

Във връзка с това, че на 6 април се навършват 15 години от програмната му реч във Врана и популярната фраза в нея за 800-те дни, Сакскобургготски заяви:

"Ох, Боже, извадиха ми душата. Бяха я приписали на покойния Стоян Ганев. А то не беше… аз го срещнах в нещо като учебник по икономика на един от американските университети. Как те изправяли компании за 800 дни. А го казах с най-доброто желание, считайки, че и времево беше нещо приемливо. Ама се оказа, че може би тази трудолюбивост, която майка ми винаги е хвалила, не се получи. Но пак немалко се постигна за тия 800 дни".

"Но съжалявам за това, че толкова ме разпънаха на кръст за тия 800 дни", призна още той.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари