Автобус се вряза в парапета на моста в Бяла

0
Инцидентът е станал рано тази сутрин
Инцидентът е станал рано тази сутрин

Катастрофа на беленския мост стана рано тази сутрин.

Малко преди 7 часа тази сутрин автобус на фирмата „Босфор“ се врязал в парапета на беленския мост. Като по чудо, тежко пострадали няма, щетите са материални. Затруднено е и движението в района на катастрофата.

Турският автобус едва не повтори трагедията край Бяла от 7 април 1993 г., при която загинаха 29 души, съобщиха местни жители, предава TVN.

По ирония на съдбата, на същата дата и почти на същото място преди 26 години стана една от катастрофите, взели най-много жертви в България.

На този ден, през 1993 г. пътуващ от Букурещ за Истанбул автобус на турската фирма “Али Баба” е застигнат от тежкотоварен автомобил “Шкода-Европа”. В момента на изпреварване срещу камиона идва друг автобус – “Чавдар” на беленската фирма “Модул”… При инцидента загиват 29 души, основно румънци и украинци.

Само 5 часа по-късно часа става втори инцидент – този път с крана, опитващ се да изтегли от реката останките на смазания автобус. Турски ТИР не се подчинява на сигнализацията на полицията да спре и с голяма скорост връхлита върху крана. Тежко ранен е кранистът.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари