Австрия е готова на отстъпки за влизането на България и Румъния в Шенген

1
Премахването на ограниченията ще е само за въздушния трафик
Премахването на ограниченията ще е само за въздушния трафик Видео: NOVA

Премахването на ограниченията ще е само за въздушния трафик

Австрия е готова на отстъпки пред Шенгенското бъдеще на България и Румъния. Това става ясно от публикации в местните медии, предава NOVA. Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер е съгласен ограниченията да бъдат премахнати, но само за въздушния трафик.

Условията предложени от Австрия са трикратно да се увеличи мисията на Фронтекс в България, като средства за инфраструктурата за защита на границите трябва да бъде осигурена от Европейската комисия.

Виена иска и засилен граничен контрол между България и Румъния, както и изпращане на австрийски съветници, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София. Условия също е Румъния и България да приемат и търсещи убежащи афганистанци и сирийци.

Очаква се утре наши представители да се срещнат с Герхард Карнер във Виена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари