Австрийският канцлер: ЕС да спре лудостта на енергийните пазари

0
„Едно е ясно: борсовата цена на електроенергията трябва да се понижи, това е необходимо както за икономиката, така и за промишлеността в ЕС”, заяви Нехамер
„Едно е ясно: борсовата цена на електроенергията трябва да се понижи, това е необходимо както за икономиката, така и за промишлеността в ЕС”, заяви Нехамер Снимка: БТА, архив

По думите му това може да стане само чрез общо европейско решение

Австрийският канцлер Карл Нехамер смята, че е необходим общ европейски подход за справяне със ситуацията, свързана с нарастващите цени на енергията. Това каза той пред новинарския портал OE24, предава NOVA

Трябва най-накрая да спрем лудостта, която се случва на енергийните пазари, и това може да стане само чрез общо европейско решение”, е неговото мнение.

„Едно е ясно: борсовата цена на електроенергията трябва да се понижи, това е необходимо както за икономиката, така и за промишлеността в ЕС”, добави Нехамер.

Канцлерът заяви, че „ще продължи разговорите с колегите си от ЕС през следващите дни и часове” по този въпрос.

Политикът също така заяви, че според него е необходимо да не се позволява на Русия да „определя цените на електроенергията в Европа всеки ден”. Политикът обаче не посочи конкретни предложения за справяне със ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -8
    3
    До 1
    Колко ти плащат за тази тъпотия?
  • 7
    2
    Оу, йеее!
    „... Няма да притежавате нищо, но ще сте щастливи!...“ Ще се усетите, вие, ама късно ще е либе, за китка! И за мигрантите от Сирия и Афганистан ще се усетите! И за това с ваксините ще се усетите! И за *зелената сделка*! И за *дигитализацията*! И за пържолите от червеи! И за толерастията към ЛГБТ! Ама от ядене на вурстчета и пиене на бира мозъците ви са станали рудиментарни!
  • 12
    1
    sara without david
    Ще тънете в мизерия и глад, но и няма да се къпете, защото да "навредите на Путин"!! Кога ли народите на всички евро държави ще се осъзнаят и ще бягате от власт да се спасите, когато ви погнат, че сте влечугите на тумора сащ?! Кога ли народите на евро държавите ще прогледнат, че ги направихте все по-зависими от сащ?! Скоро, освен газ, ще доставяте и вода оттам, въздух?! Защото всичко от сащ щяло да е "поне 4 пъти по-евтино", а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари