Австрия ще подкрепи България за предоставянето на 2 милиарда евро за границата

0
През изминалата седмица натискът на границата ни нарасна, каза президентът Румен Радев по време на брифинг в Елхово
През изминалата седмица натискът на границата ни нарасна, каза президентът Румен Радев по време на брифинг в Елхово Видео: bTV

През изминалата седмица натискът на границата ни нарасна, каза президентът Румен Радев по време на брифинг в Елхово

Той е заедно с канцлера на Австрия Карл Нехамер.

Ние сме изправени пред мощна добре организирана група за превоз на мигранти, добави той, предава bTV.

Искам да благодаря на канцлера Нихамер за приетата покана да дойде в България и да се запознае на място с охраната на българо-турската граница. Радвам се, че водената от него делегация имаше възможност да се запознае с реалната ситуация на границата и с начина, по който ние я охраняваме, добави Радев.

Радев подчерта, че нелегалната миграция е предизвикателство за обединена Европа.

България в защита на своята национална сигурност и като отговорен член на ЕС, полага огромни усилия за справяне с това предизвикателство”, каза държавният глава.

Ние сме построили изцяло с наш бюджет ограда по границата с Турция. По продължение на цялата граница са разположени различни стационарни и мобилни системи за наблюдение, уточни Радев.

В рамките на само четири месеца загубихме четирима полицаи, а десетки други са ранени. За справяне с тази трудна ситуация България предприе решителни мерки. На първо място това бяха срещите на най-високо дипломатическо ниво с Турция и Гърция, уточни държавният глава.

Според него турския президент Реджеп Ердоган е поел ангажимент да охранява по-стриктно границата от турска страна.

Австрия ще подкрепи пред Европейска комисия предоставянето на България на 2 млрд. евро за подсилване охраната на границата, каза Нехамер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Уморен от политици крадци
    Не за подсилване на охраната, че парите ще изтекат в джоба на няколко крадливи политици. Трябва нова ,здрава, висока и трудно преодолима ограда, която да НЕ се строи от друг Валери Симеонов.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари