Атанаска Дишева: Не знаем до къде се простират пипалата на октопода

0
Съдийката от ВСС призова да не спира общественият натиск по разплитането на случая около групата на Нотариуса
Съдийката от ВСС призова да не спира общественият натиск по разплитането на случая около групата на Нотариуса Снимка: БНТ

Съдийката от ВСС призова да не спира общественият натиск по разплитането на случая около групата на Нотариуса

"Ние нямаме представа до къде се простират пипалата на този октопод", заяви Атанаска Дишева от ВСС в "Още от деня" по БНТ.

"Наистина е скандално и всъщност участието на магистрати в групата, която е действала около Нотариуса, и не само около него, а и около т.нар. Пепи Еврото. Това създава огромно затруднение според мен относно разследването и разплитането на тези случаи", коментира съдията.

По думите ѝ "участието на следствието, на прокуратурата вероятно, на други служби прави много трудно разследването".

"С всеки изминал ден се появят нови и нови факти, и обстоятелства се разкриват, и нови зависимости, групи и линии на влияние", посочи Дишева от ВСС.

Атанаска Дишева от ВСС призова да не спира общественият натиск по разплитането на случая около групата на Нотариуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Районните и окръжни...
    Са умален модел на изнесените данни за нарушения в Софийска районна и градска прокуратура, по модела аз на тебе, ти на мене. Обикновените граждани могат да бъдат поръчани и преследвани с месеци в угоди на някого, а след това да се прекрати досъдибното производство поради липса на престъплениие , макар да си нямал "сестра", а производството да се е напъвало да докаже обратното . Абсурдно е в това , че след прекратяване на досъд.пржизводдтво поради липса на престъпление, лицето което е било разследване няма право на достъп до документите по вече прекратеното производство.
  • 3
    2
    Районните прокурори
    Са административно подчинени на ръководителя на прокуратурата. Никой няма да наруши офертата на шефа си. От др.страна, когато наблюдават прокурор е и изпълняващ функциите на адм.пъководител и има жалба срещу него, никой подчинен няма да състави постановление за наказателно производство срещу шефа си. Жалба до горестояща прокуратура срещу отказ не върши работа, защото всички взаимно се пазят, тъй като те сами себе си контролират, което е абсурд. Така, както каза и Цариградската само на тях е известна цялата картина от доказателства, което им позволява избирателно и напълно безконтролно да си избират някои от тях. Това може да стане явно само при съдебен контрол над отказът да се образува досъдебно производство, но пък великия законодател не го е предвидил създавайки законодателно условия да рекет и преследване избирателно.
  • 5
    1
    младен иванов
    Цялата софийска прокуратура е обхваната от мафиотски пипала и схеми.Там трябва да се реже безпощадно до корен , толкова надълбоко е плъзнала заразата.Крайно време е да видим магистрати зад решетките. Този Сарафов явно и той е затънал дълбоко в престъпни игрички,докога ще го държите като главен прокурор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари