Атанас Чобанов: Две са българските политически лица в ”Досиетата Панама”

1
„Досиетата Пандора“ са като Панамските досиета, но по-мащабни и с повече документи, и с наличието на повече политически лица, обясни журлистът
„Досиетата Пандора“ са като Панамските досиета, но по-мащабни и с повече документи, и с наличието на повече политически лица, обясни журлистът

„Досиетата Пандора“ са като Панамските досиета, но по-мащабни и с повече документи, и с наличието на повече политически лица

Бивши и настоящи държавни ръководители са укрили милиони долари в офшорни данъчни убежища – това е поредното разкритие на Международния консорциум на разследващите журналисти този път наречено – „Досиетата Пандора“.

В разследването участват над 600 журналисти от 117 държави, включително и български.

Досиетата Пандора“ са като Панамските досиета, но по-мащабни и с повече документи, и с наличието на повече политически лица“, каза пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на разследващия сайт BIRD.bg .

Това са лица, обвързани с властта, със световните финанси, с т.нар. елит на човечеството, който крие активите си с в офшорни зони.

На Запад имаме Тони Блеър, на Изток - президентът на Украйна – Зеленски, който е оперирал с офшорни фирми преди да стане президент и ги е прехвърлил после на най-близкото си обкръжение.

Имаме премиер министър на Чехия – Андрей Бабиш, който е милиардер, който си е купил замък във Франция не с явни, а със скрити през офшорка милиони. Имаме и в Африка, в Пакистан, кралят на Йордания със 100 милиона долара в САЩ, по време, в което страната получава помощи. Имаме и управляващото семейство на Азербайджан, което е накупило за 400 милиона паунда имоти в Лондон. Списъкът е дълъг и не на действащи политици. Втората вълна от разследването ще е и на бивши политици, там ще са и българските фигуранти.

Две са значимите политическите български лица в тези досиета. Не мога да кажа имената. Скоро ще ги публикуваме. Свързани са с партии, които са управлявали и са част от т. нар. задкулисно управление. Предстоят интересни разкрития и мисля, че ще надхвърлим милиард лева за нашите политици, изнесени в офшорки", каза още Чобанов в "12+3".

Още по темата в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари