Асен Василев: За истината не трябва да се извинявам

2
Това заяви министърът на финансите във връзка с искане от работодателите да получат извинение от него заради изказването му, че част от тях са некомпетентни
Това заяви министърът на финансите във връзка с искане от работодателите да получат извинение от него заради изказването му, че част от тях са некомпетентни Снимка: Цветелина Белутова, Дневник

"За истината не трябва да се извинявам".

Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев във връзка с искане от работодателите да получат извинение от него заради изказването му, че част от тях са некомпетентни.

"Истината е, че в момента, ако погледнем продуктивността на труда, България е около малко на 50% от средната продуктивност на труда в ЕС. Ако погледнем нивото на заплащане, нашето заплащане е около 26% от средното в ЕС. Т.е. производителността на труда значително изпреварва заплащането. има много причини за това. Но истината е, че ако наистина има работодатели, които не могат да осигурят достатъчно добра организация и достатъчно добър продукт, така че един работник да защити 350 евро на месец, не мисля, че тези работодатели биха останали на пазара", уточни той.

Василев се съгласи с мнението на работодателите, че държавата е лош работодател:

"Затова има вицепремиер по ефективно управление, който работи в посока да се вдигне ефективността и да се намалят хората, които непродуктивно работят. Всички министерства и агенции ще си направят нови щатни разписания и нови нива на заплащане, така че в рамките на съществуващия бюджет за персонал, който имат, да имат по-малко персонал, който да работи по-ефективно и да е по-добре платен".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари