Асен Василев: Службите у нас не служат на никакви чужди посолства

0
Василев потвърди, че застава зад всяка дума на записа
Василев потвърди, че застава зад всяка дума на записа

Василев потвърди, че застава зад всяка дума на записа

Президентът Румен Радев връчи папката с втория мандат на ПП - ДБ на акад. Николай Денков. Радев заяви, че според него не е целесъобразно да получат втория мандат заради изтеклите записи, но ще изпълни Конституцията.

"Заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите чрез МВР и дискредитиране на лидери на европейски институции и името на България", бяха част от думите на Радев, предава БНТ.

След връчването на мандата Николай Денков заяви, че няма държавна измяна и това са интерпретации, които не отговарят на истината. Напомни, че през 2021 г. също е било сменено ръководството на службите.

Според съпредседателя на ДБ ген. Атанас Атанасов президентът е засегнат от това, че ще внесат законопроекти за промяна на начина, по който се управляват службите за сигурност.

"По нашето законодателство МС отговаря за сигурността и обществения ред, президентът няма отношение към тази тема, така че не е в реда на нещата да назначава шефове на служби, а тези, които в момента са, те са назначени по предложение на неговото служебно правителство. Съгласно нашите закони, който и да бъде назначен, трябва да бъде проучен за надеждност, включително и от партньорите ни от НАТО. Аз не мога да разбера тук за какво национално предателство се говори", каза Атанасов.

Допълни още, че според нашите закони, ако едно лице, заеме висша ръководна длъжност в службите за сигурност и в него нямат доверие нашите партньорски служби, той няма да получава надеждна информация.

Съпредседателят на ПП Асен Василев е категоричен, че службите са български и не служат на никакви чужди посолства.

На въпрос какво е имал предвид с думите от записа "службите са синхронизирани с посолството", той каза: "Точно това, което обясни ген. Атанасов".

Допълни, че законопроектите за службите са били внесени в предишното НС, които да уредят така, че службите да могат да бъдат гласувани от НС, а не да се определят от премиера или президента, еднолично.

"Това нещо е изключително важно, за да може службите да са наистина на България, а не да служат на интересите на един или няколко човека. Не служат на никакви чужди посолства. Службите са български, за да могат да получават информация, в тях трябва да има доверие и това доверие да е на нашите партньори", каза той.

Василев потвърди, че застава зад всяка дума на записа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    е да де,
    а вие искате да служат, кое не е ясно, кокорко?!?
  • 13
    1
    123
    Недей лъга, педераст ! Ходи се шибай из брюксел. Най-сетне и вие лъснахте колко продажни курви сте. От герб по голям боклук излязохте. Отвяхте ги за 1г.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари