ПП-ДБ връщат изпълнен втория мандат на президента

0
Според Румен Радев този мандат вече е дискредитиран
Според Румен Радев този мандат вече е дискредитиран

Според Румен Радев този мандат вече е дискредитиран

Президентът Румен Радев ще приеме в 11:00 часа днес кандидата на „Продължаваме промяната - Демократична България“ за министър-председател Николай Денков, на когото бе връчен втория мандат за съставяне на правителство.

В петък от "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ-СДС представиха официално имената на министрите в проектокабинета с втория мандат. Освен състав на редовно правителство, имаме и мнозинство за конституционна реформа, обявиха в съвместно изявление пред медиите в Народното събрание Николай Денков и Мария Габриел, които са номинирани за премиер и вицепремиер с договорена ротация на девет месеца. По-рано през деня представители на първите две преговарящи политически сили разговаряха с парламентарната група на ДПС.

Кандидатът за премиер обясни, че съставът на проектокабинета е насочен към включване на повече експерти. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев е предложен за министър на финансите, а депутатът от ПП-ДБ и член на ръководството на "Да, България" Атанас Славов - за министър на правосъдието.

Тогава държавният глава призова "Продължаваме промяната - Демократична България" да преосмислят целесъобразността от този мандат, който, според него, вече е дискредитиран.

В петък кандидатът за премиер обяви, че ще върне на президента "папката - попълнена". Окончателният списък с имена от проектокабинета с втория мандат ще бъде внесен в президентството в понеделник, съобщи тогава Николай Денков. Съгласно Конституцията, когато проучвателният мандат е приключил успешно, президентът предлага на Народното събрание да избере кандидата за министър-председател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Сирма
    последно време всичко е за много кратко
  • -3
    2
    daskal
    До 1 - Да, Фифо, добре че са "Възраждане", нали?
  • 4
    1
    Фифо
    ДБ са едно огромно недоразумение в българската политика, която сама по себе си също е недоразумение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари