Финансовият министър: Фискалният резерв е с почти 3 милиарда по-малко от обявения от Асен Василев

2
Това коментира Людмила Петкова на брифинг в ресорното ведомство
Това коментира Людмила Петкова на брифинг в ресорното ведомство Снимка: БТА

Това коментира Людмила Петкова на брифинг в ресорното ведомство

Новият финансов министър Людмила Петкова съобщи, че към вчерашна дата фискалният резерв на държавата е с почти 3 милиарда по-малко от обявения от предшественика ѝ Асен Василев, предаде NOVA.

„Към 8 април фискалният резерв е в размер на 6, 689 млрд. лева. Беше отбелязано, че фискалният резерв е 9,9 млрд. Това са данни към 29 март. По отношение на фискалния резерв от 6,689 млрд. лева – 4 милиарда са средствата на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система – Сребърен фонд. Освен средствата, които са в БНБ и в търговските банки, към фискалния резерв се добавят вземанията от фондовете на ЕС за сертифицирани разходи и аванси. Оценката на тези вземания е около 2 млрд. и включва очакваните бъдещи постъпления по втория транш на Плана за устойчивост и развитие”, обясни Петкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари