Асен Василев измисли и данък просия

2
Мика Зайкова​: Това за бакшиша си е чиста просия
Мика Зайкова​: Това за бакшиша си е чиста просия Снимка: Facebook

Мика Зайкова​: Това за бакшиша си е чиста просия

Асен Василев вече има намерение да вдигне данъка върху апартаментчетата, дето ги обитаваме от време оно

Да се удължи ли данъчният бонус за ресторантьорите и приложим ли е в България данък бакшиш? Според експерти в бранша е необходим анализ на ставката от 9% ДДС, въведена като антикризисна мярка.

Никой не мисли системно, мисли се на парче, смята Желязко Каракашев, ресторантьор и преподавател в Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна.

"В държавната администрация са специалисти по макроикономика. За тях са едни числа. Никой не се напряга да седне да изследва структурата на ценообразуването в ресторантьорството, за разлика от търговията", коментира Каракашев пред БНР. "Не вникват в детайлите", отправя критики той.

"В цяла Европа, може би около 80%" ресторантите са на собствен режим", изтъква Каракашев.

Обектите в страната не са еднакви, не всички ресторанти са като в София и Варна, допълва той и прогнозира, че докато в столицата ресторантите ще продължат да печелят, то много от тях в страната "ще умрат".

Никой не е изчислил косвените последствия от спирането на един ресторант, а в страната ресторантите са много, посочва още Желязко Каракашев. По думите му, "когато ДДС е 9%, работиш спокойно", а "държавата трябва да си гони некоректните".

"Заради некоректните да убият малките, няма справедливост."

Според Каракашев предложението за облагане на бакшишите няма аналог.

"Асен Василев, освен данък донос, измисли и данък просия. Това за бакшиша си е чиста просия", изрази мнение икономистът и бивш депутат Мика Зайкова в предаването "Хоризонт до обед".

"Това не е екзотика, а направо порнография. Асен Василев няма пари и се чуди как допълнително да издои бедния български народ. Вече има намерение да вдигне данъка върху апартаментчетата, дето ги обитаваме от време оно. Панелките с 30-40-60%, а по-луксозните сигурно два пъти и три пъти. Не може да искаш да сложиш данък върху пазарната цена", заяви Зайкова, която е дългогодишен синдикален експерт. Тя критикува липсата на обсъждане и съгласуване на предлаганите данъчни промени.

"Те са глухи и слепи за всичко, което не е това, което искат. Ще стане голямо брожение", предупреди експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ама
    Много обичам да ми плащат като чукам педали мазни .ама ще вдигна тарифата при тия данъци .
  • 21
    1
    ,русенец
    Предлагам всички проститутки да се регистрират по ДДС и да издават данъчна фактура за извършените дейности. Същата да се приема за разход. Предлагам най-вече педераси да не се избират за депутати и да се назначават на държавни и общински длъжности.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари