Левон Хампарцумян: Обществото субсидира ресторантите

0
По думите му това, че финансовият министър не е успял да прокара своите идеи за "бонус-донус" и "данък-бъкшиш" е било правилно
По думите му това, че финансовият министър не е успял да прокара своите идеи за "бонус-донус" и "данък-бъкшиш" е било правилно Видео: NOVA

По думите му това, че финансовият министър не е успял да прокара своите идеи за "бонус-донус" и "данък-бъкшиш" е било правилно

"Бюджетът е за всички. Тези хора, на които така или иначе им е добре, обикновено са предприемчивите хора, които създават богатството. Това са предприемачи, високо образовани хора, такива с редки професии, добре платени. Така че, те създават условията за тези, на които по някакъв начин животът им е протекъл така, че не могат да се състезават директно с тях. Но резултатът от икономиката, от тяхната дейност в едно модерно общество, е през данъците, чрез които те получават по-добри възможности", коментира финансистът Левон Хампарцумян по NOVA.

По думите му това, че финансовият министър не е успял да прокара своите идеи за "бонус-донус" и "данък-бъкшиш" е било правилно. "Аз не съм сигурен и колко финансовият министър е бил настойчив по тези въпроси, защото това са мерки, които звучат интересно, но граничат с наивността от гледна точка на резултатите, които биха донесли на фиска, на данъчните. За вдигането на ДДС-то на ресторантите, аз също мисля, че е хубаво да имаме единна данъчна ставка. По ред причини. Защото ресторантите го получиха - даваш някаква отстъпка, след това не можеш да я вземеш. Всъщност, нито поевтиняха ресторантите, нито качеството на обслужване стана, Бог знае, колко по-различно. То е такова, каквото е. Така, че това от гледна точка на потребителите беше неутрално. От гледна точка на Министерство на финансите получават по-малко пари. Де факто, ние субсидираме ресторантите като общество", категоричен е Хампарцумян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Неграмотници
    И ако това са журналисти....Явно авторът просто не знае,че се пише "бАкшиш",а не "бЪкшиш".
  • 2
    4
    Viva Левон Хампарцумян Viva
    Много мил и сладък ерудит.Добър човек.Левон човек.Арменският господ здраве да му дава ...
  • 8
    3
    Лимон Изпърдян
    Обществото субсидира БАНКИТЕ, лайнар нещастен! Не случайно шибаната „държава“ ограничава плащанията в брой! И това ако не е вабанк (va banque), здраве му кажи!
  • 5
    2
    zabravih
    Танцьорки и певачки им позлатихме чочките....коя умита,коя не ама карай...:-)) :-)))
  • 5
    1
    Бивш клиент
    Направихме ги милионери.Имат самочуствие че диктуват дневният ред.Останаха си елементарни кръчмари и доносници на полицията и власта.Тала върви и така е вървяло с кръчми,кръчмари,сервитьорки,проститутки,виночерпци и пазачи от последноте 10 000 години.......свърталища
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари