Армията застрахова 11 742 возила за над три милиона лева

0
Плаща за „Гражданска“ и „Каско“
Плаща за „Гражданска“ и „Каско“ Снимка: Булфото / архив

Плаща за „Гражданска“ и „Каско“

Цената е без ДДС и е за две години до 2023 г.

Армията ще застрахова 11 742 пътни превозни средства с “Гражданска отговорност“ и “Каско”.

Това стана ясно от публикувана обществена поръчка на сайта на Министерство на отбраната, пише Агенция Монитор. Тя е за застраховане на ППС-та, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и БА през 2021г. - 2023 г. Прогнозната стойност без ДДС е 3 202 352,94 лв.

ППС подлежащи за застраховане със задължителна застраховкаГражданска отговорност са 10 877, а пък тези със застраховкаКаско" са 865.

Застрахованите возила биват леки коли, автобуси, товарни автомобили, специализирани военни МПС, трактори и прикачни устройства.

Към леките автомобили спадат такива с обем на двигателя до 1300 см³ включително, над 1300 см³ до 1800 см³ включително, над 1800 см³ до 2500 см³ включително и над 2500 см³. При тях преобладават марките Опел, Форд, Рено и Тойота.

Автобусите, които служат за превоз на военните за чествания на празници, за помощ при природни бедствия и за охрана на мероприятия, варират от 11+1 места включително до автобуси 147+1 места включително. Към специализираните ППС-та спадат джиповете, като Мерцедес G и Форд F, камиони като, Мерцедес Зетрос и Мерцедес Актрос, Мерцедес Унимог, както и мотокари.

Също така има и МПС, подлежащи на застраховане със застраховка „Злополука на местата в МПС”, като тяхната обща бройка е 8485, а общата бройка на местата е 61 475.

Най-старото возило, което е планирано да бъде застраховано, е произведено през 1985 г. и е Фолксваген Джета. Най- новото пък е полуремарке, произведено през 2019 г.

От МО подчертават, че възложителят си запазва правото да променя броя на автомобилната техника, подлежаща на застраховане със застраховкаГражданска отговорност“ на автомобилистите и „Злополука на местата в МПС“ с до 2 %, като последният може да бъде увеличен или намален от възложителя преди издаването на застрахователните документи за съответния едногодишен застрахователен период. Крайният срок за подаване на оферти или на заявления за участие е 23 септември 2020 г., сряда, 23:59.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари