Армията помага за овладяване на бедствието в община Две могили

4
Осем военнослужещи и 4 единици техника  се включиха в дейностите по овладяване на последствията от снежната буря
Осем военнослужещи и 4 единици техника се включиха в дейностите по овладяване на последствията от снежната буря Снимка: Областна администрация - Русе

Осем военнослужещи и 4 единици техника се включиха в дейностите по овладяване на последствията от снежната буря

Осем военнослужещи и 4 единици техника от състава на Военно формирование 32420 в Русе се включиха в дейностите по овладяване на последствията от влошените метеорологични условия в региона. По-рано през деня областният управител Данаил Ковачев поиска подкрепа от армията за справяне с усложнената ситуация в община Две могили. В повечето от населените места там вече трето денонощие няма електричество и вода. Затова се наложи от русенския гарнизон да се притекат на помощ с три високопроходими товарни автомобила и една водоноска. Освен в разчистването на снегонавяванията, военните помогнаха за премахване на паднали дървета и клони и осигуряване на бърз достъп на служителите на Електроразпределение – Север до най-проблемните участъци.

Координацията между местната власт, армията и останалите специализирани структури, имащи отношение по справяне с възникналата ситуация, бе ръководена от Ковачев и неговия заместник Георги Георгиев.

По последни данни на територията на област Русе проблеми с електрозахранването продължава да има в още десетина населени места. Най-тежка остава обстановката в Борово и Две могили, като там в шест населени места половината абонати са без електрозахранване.

Без вода продължават да са селата Помен и Могилино от община Две могили, Кривина в община Ценово, както и Екзарх Йосиф, Горно Абланово и Обретеник, намиращи се в община Борово. Пуснато е електрозахранването към помпените станции, като най-късно до утре сутрин се очаква водоподаването да бъде възстановено напълно.

Личният състав и техниката от състава на Въоръжените сили действат по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и с разрешението на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Българската армия е в готовност да се включи, където е необходимо, в овладяването на последствията от метеорологичната обстановка в страната.

За момента е сигурно, че за учениците от основното училище в Обретеник, както и за децата в детската градина в Баниска утре ще бъде неучебен ден. Все още се обсъжда дали през утрешния ден учениците да ходят на училище в Долна Студена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Оф,
    То пък една армия....
  • 2
    1
    Иван Български
    Ах, ах, ах, тошко украински се загрижил за българите. Колко мило, направо съм потресен, какво сърце.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари