Възрастни хора бедстват в затрупани къщи в община Две могили

3
Съвместни екипи от "Енерго-про" и Община Две могили работят при много тежки условия по възстановяване на електроподаването
Съвместни екипи от "Енерго-про" и Община Две могили работят при много тежки условия по възстановяване на електроподаването

Съвместни екипи от "Енерго-про" и Община Две могили работят при много тежки условия по възстановяване на електроподаването

В община Две могили продължава да е в сила обявеното вчера бедствено положение.

Причината са проблемите с подаването на ток и вода в част от населените места в общината след падналия в неделя снеговалеж. Снежната буря е нанесла най-големи щети по електропреносната мрежа, обясни за Новините на телевизия КИС 13 кметът на Две могили Божидар Борисов. Оттам произхождат и голяма част от проблемите.

Съвместни екипи от "Енерго-про" и Община Две могили работят при много тежки условия по възстановяване на електроподаването, заяви още Борисов. До възстановяване на електроподаването, се правят и опити чрез агрегат да се задейства помпената станция и да се възстанови водоподаването, посочи още кметът на Две могили.

В общината има села, където има къщи, които буквално са затрупани след снежната буря, а в тях има възрастни и трудноподвижни хора, съобщи КИС 13. В Могилино, например, нямат и магазин. В тази връзка кметът Божидар Борисов увери, че за подобни случаи от Общината са осигурили вода и храна, която се доставя по места.

Общинската пътна мрежа, както и улиците в населените места са почистени от снегонавявания и паднали дървета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари