Бедстващи хора стоят пети ден без ток в Русенско

6
Хората са на границата на търпението си и смятат, че трябва да получат компенсации
Хората са на границата на търпението си и смятат, че трябва да получат компенсации

Хората са на границата на търпението си и смятат, че трябва да получат компенсации

Хора от 15 населени места в Русенска област продължават да стоят пети ден без ток, а в някои от селата и без вода. Те са на границата на търпението си и смятат, че трябва да получат компенсации както за претърпените материални, така и за нанесените им морални щети. Според кмета на Община Две могили Божидар Борисов вина има енергийното дружество, което не е направило превенция на съоръженията.

Антония Бодурова от Две могили е сред жителите на общината, които все още нямат електрозахранване. „Ние вече изпаднахме в емоционално-депресивни разстройства, тъй да го кажем, защото липсата на отопление, на осветление, на ток, изолация от новини, от всичко. Продуктите ми са развалени, а вече и във фризера, дълбокото замразяване, и то се размрази. Имам само една газова печица само, колкото да се стоплим в кухнята, да се свиваме пет дена в кухнята да спим ние – това не е нормално“, казва възмутена жената, цитирана от Русе Медиа.

Нейна съседка също показва как всичко е развалено и се изхвърля в кофата. Ходи да зарежда телефона си в съседи от другите части на града, които вече имат ток. И се надява до вечерта най-после ситуацията да се оправи.

За хората, които нямат електричество и вода, общините доставят на място хранителни продукти и вода. Вчера в Две могили се наложи да се включат и военните, за да разчистят пътя до паднал далекопровод към Пепелина. Аварийните екипи работят денонощно, а кметовете по места описват скъсаните жици, за да ги предадат след това за ремонт.

„Надяваме се до края на днешния ден да приключат основните ремонтни дейности. Важни са, тъй като все още са свързани с отстраняване на аварии по високо напрежение извън населените места и захранващи с ел. енергия помпените станции за водоснабдяване на самия град Две могили и на отделни населени места“, каза кметът на Община Две могили Божидар Борисов.

Заради липсата на електричество децата от детската градина в село Баниска останаха и днес у дома си. А според кмета вина за ситуацията носи и липсата на превенция от страна на енергийното дружество, което осигурява електроенергията.

„Зимата си е зима, но считам, че не си е изпълнило задълженията в пълен обем. Визирам авариите, които се случиха извън населените места с високото напрежение, с непочистените сервитути, с остарелите стълбове за високо напрежение, с липсата на инвестиции в населените места за подмяната на висящите жици с преплетени кабели“, каза още Борисов.

Следобед отново ще има щаб в общината, за да се види каква е обстановката и дали ще бъде отменено бедственото положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Зергленски
    Това положение на Русе и региона е в резултат от комунистическото управление на Тодор Живков!
  • -2
    7
    бре шушоне,
    Толкова ли си дърт бре, на 73?!? Що си не гледаш пенцията, а подскачаш тука?!? Споко, ш'ти паднат кастанетите бре! От соцБългарията ще получиш компенсация толкова, колкото от умрял писмо!А че пенцията ти е малка, то е ясно, а дано ти я дигнат!
  • 0
    6
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Ако тия искат компенсации за 5 дена без ток и вода, аз ще съдя Соц- Българията до 1989-та за 40 години компенсация за емоционалния стрес който ми направиха за спиране на тока през 2 часа, купонната система за хранителни продукти, дефицита на най-важните неща, униженията в училище, казарма и ВУЗ като слушам и изучавам комунистическа пропаганда и се явявам задължително на изпит по Основи на Комунизма, История на БКП, История на Марсима-Ленинизма, ходя задължително на манифестации в пек и студ като викам насила Ура-а-а-а-а, Слава на БКП, КПСС-БКП, Вечна дружба и т.н. идиотизми на репресивния комунистически режим.
  • 0
    5
    Народа
    Енергото птичките ли са виновни путка ви майчина а????? Алооо народа събудете се тея ерпта перепета перепесета и КВР СА ЗА РАЗТРЕЛ МАМА ИМ В ПУТКИТЕ НЕДОЕБАНИ
  • 12
    4
    до 3
    Явно си млад човек и нито си виждал стихия, нито някога си виждал как се справят с това. Поне да беше прескочил до Румъния, в Гюргево "стихията" беше същата, а проблеми нямаха. Иначе аз видях снегорин на третия ден. Живея на Липник. Хората ако искат качество на живота , не трябва да се примиряват с некадърниците, които получават пари от нас именно за това, да ни осигуряват това качество. Не вярвам да ме разбра, ти си от примирените.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари