Арестуваният лихвар е служител на „Терра Кредит“ от месец и половина

2
Заеманата от него длъжност не е ръководна, не е и представителна
Заеманата от него длъжност не е ръководна, не е и представителна Снимка: Кадър от Русе Медиа

Управителят на „Терра Кредит“ ЕООД Христо Христов Унчев изпрати до медиите отворено писмо относно извършеният арест на техен служител в Русе

 

Публикуваме писмото на Христо Христов Унчев без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми Представители на Медиите,

Относно тиражираната на 24.07.2020г. новина за извършен арест в офис на „Терра Кредит“ ЕООД - гр. Русе, в качеството си на Управител на дружеството, изразявам следното становище:

Терра Кредит“ ЕООД е лицензирана небанкова финансова институция, чиято основна дейност е отпускане на потребителски кредити на физически и юридически лица. Дружеството е под постоянен надзор, осъществяван от БНБ, Комисия за финансов надзор, Комисия за защита на потребителите и Комисия за защита на личните данни. „Терра Кредит“ ЕООД стриктно спазва всички нормативни актове, действащи на територията на Република България и извършва дейността си, следвайки нормативните разпоредби и изисквания.

Арестът няма връзка с извършваната от дружеството дейност, поради което същото не трябва да бъде замесвано в този скандал. Следва да се има предвид, че лицето, задържано от органите на МВР, е служител на „Терра Кредит“ ЕООД едва от месец и половина. Заеманата от него длъжност не е ръководна, не е и представителна. Дружеството не разполага с информация относно дейността, която лицето е извършвало в извънработно време и не носи отговорност за същата. Веднага след като дружеството е уведомено за случая, лицето е уволнено.

Предвид горното, моля да не бъдат изнасяни и тиражирани подвеждащи данни, а също така, преди да бъде публикувана каквато и да е информация, същата да бъде щателно проверявана. „Терра Кредит“ ЕООД държи на репутацията си, а основен  приоритет на компанията е спокойствието и сигурността на клиентите.

С Уважение: Христо Унчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари