Арестуваха полицейски началници при секретна акция

6
Ченгетата са опандизени за кражба на цигари за 6 милиона лева
Ченгетата са опандизени за кражба на цигари за 6 милиона лева

Четирима полицаи, от които двама началници са арестувани при секретна акция на МВР в Плевен.

Това съобщиха разследващи, предаде FROG NEWS.

Рано тази сутрин пред областната полицейска служба се изсипали куп ченгета, облечени с жилетки на „Вътрешна сигурност”. Белезници щракнали върху китките на четирима души, един от които бивш зам.-директор, а друг-настоящ началник на районно управление в региона. След задържаните е и ексшеф на районно управление в Плевен. Причината - кражба на цигари от склад в плевенското село Згалево за близо 6 млн. лв.

Папиросите били иззети при различни полицейски акции и се пазели отговорно като веществени доказателства. По принцип складът се охранявал денонощно от служители на МВР.  В един момент, обаче стоката се изпарила. Предполага се, че тя вече е пласирана на пазара, а организаторите на кражбата са си  прибрали печалбата.  Очаква се прокуратурата да съобщи повече подробности за операцията на дирекция „Вътрешна сигурност”.  В момента обвинителите прецизират обвиненията на арестуваните мъже. Подобно задържане на ченгета не е имало никога в плевенската полиция. Всички служители са в паника от неочакваната акция.

По-късно стана ясно бившият шеф на плевенската полиция Денислав Маринов е един от задържаните тази сутрин ченгета при секретна акция на дирекция „Вътрешна сигурност”. Четирима ченгета са вкарани в ареста заради кражба на цигари, иззети като веществени доказателства. Цената им за около 6 млн. лв.

Освен директор за кратко време, Денислав Маринов е бил и началник на Второ районно управление в града. В ареста е натикан и колегата му Емил Христов. Той е началник на РУП Белене. Преди това пък е ръководил икономическа полиция в града. Иван Дамян е другият арестуван полицай. Според първоначалната информация на разследващите са били изготвяни фалшиви документи, според които цигарите били налични в склад в Згалево, където се съхранявали.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари