Мъж твърди, че началник в КАТ - Плевен е извършил пътно нарушение

4
Защо полицията не реагира на подадения сигнал?
Защо полицията не реагира на подадения сигнал? Видео: NOVA

Защо полицията не реагира на подадения сигнал?

Мъж твърди, че служител на КАТ - Плевен е извършил пътно нарушение, като е паркирал в активна лента за движение и в непосредствена близост до спирка на градския транспорт на централен булевард в града. Мъжът реагира като вика полиция, за да санкционира шофьора, който според него е нарушил правилата, но униформените, които се отзовали на сигнала на спешния телефон 112, отричат да има проблем с паркиралата кола. Следват и други сигнали, които остават без реакция от отговорните институции.

Мъжът, подал сигнала, заснема и клип с колата нарушител, който е гледан над 1,2 милиона пъти в социалните мрежи за последните две седмици.

Граждани на Плевен ми писаха, че става дума не за обикновен катаджия, а за началника на КАТ към Първо районно в града. Излизах от сградата на прокуратурата, която е отсреща. Там входирах сигнал за пореден полицейски произвол, който се случи четири дни преди заснетото видео. Тогава видях как мъжът демонстративно паркира автомобила си, излезе от него, заключи го и се размина с мен. Това възбуди интереса ми и извадих телефона си, за да снимам. Обадих се на 112, но когато дойдоха патрулните полицаи – те отказаха да обслужат сигнала”. Това разказа ” очевидецът Людмил Русев, цитиран от NOVA.

По думите му полицаите казали, че в случая не става дума за активно платно и „автомобилът е спрял законосъобразно. „След това си тръгнаха. Аз подадох сигнал за неправомерно спрял на спирка автомобил”, заяви мъжът.

NOVA отправи официално запитване до полицията в Плевен, откъдето отговориха, че по случая ще бъде направена проверка, за да се установят всички обстоятелства по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    1
    Аз съм
    Браво. Всички трябва да спазват законите и правилата в тази държава независимо какво работят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари