Apple ще прави MacBook на слънчеви батерии

0
Слънчеви батерии ще зареждат новия MacBook на Apple
Слънчеви батерии ще зареждат новия MacBook на Apple

Слънчеви батерии ще зареждат новия MacBook на Apple. Компанията е регистрирала патента за новия си, захранван от слънчева енергия лаптоп. Засега това е само идея - малък слънчев панел, прикрепен към гърба на лаптопа, където понастоящем стои логото на Apple, може да генерира необходимата енергия за работата на машината, пише GreenTech.bg.

Ако компанията приложи на практика този нов патент с номер 863854, то скоро собствениците на лаптопа може да го ползват на отдалечени места, без да е нужно да си носят зарядно устройство.

Двудисплейният MacBook ще изглежда като обикновения, но едната му страна ще бъде оборудвана с плоскост, съставена от ламинирани пластове, подобни на двупластовото стъкло на iPhone 4. Този многопластов материал ще може да поддържа или сензорен екран, който може да се използва, когато лаптопът е затворен, или набор от соларни клетки.

Фотоволтаичните клетки могат да бъдат използвани за производство на зелена енергия за лаптопа. Да работиш на припек под слънчевите лъчи може да се окаже не просто възможно, а и напълно достатъчно за автономна работа.

От компанията твърдят, че само един час излагане на слънце ще е достатъчен да се произведе толкова енергия, че да се зареди напълно батерията на лаптопа.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари