Новият MacBook: цени и спецификации

0
New Macbook 2015 / New Apple MacBook Air Retina 12 inch 2015
New Macbook 2015 / New Apple MacBook Air Retina 12 inch 2015

Новият MacBook е последното произведение на изкуството, което Apple ни представи наред с новия Apple Watch. Смея да кажа много по-интересен от часовника, новият MacBook вече е само MacBook, без „Air“ и е може би най-красивият лаптоп, който може да си купите. С тегло от само 0.907кг, той е с цели 24% по-тънък от 11-инчовия MacBook Air, като заковава уредите на 13.1мм. Диагоналът на екрана е 12 инча, а една от големите новости в него е клавиатурата и тъчпада. Клавиатурата притежава така наречения „butterfly mechanism“, който дава възможност за много по-прецизно писане и е с 34% по-тънка от предишната. Тя също така има LED подсветка за всеки клавиш. Force Click пък е новият метод, чрез който новият тъчпад отчита натисканията. Вече няма да се налага да кликвате, защото той отмерва стойностите на натиск, които прилагате върху него, чрез специални сензори в четирите му края.

Както казах, новият 12-инчов Apple MacBook е с Retina дисплей с резолюция от 2304 x 1440 пиксела. Apple твърди за него, че е с 30% по-малка консумация на енергия в сравнение с предния модел. Картината му е 16:10 и с дебелина от само 0.88мм, това е най-тънкият дисплей, който Apple някога са правили.

Още нещо супер интересно в новия MacBook е USB Type-C конекторът, което прави този лаптоп първи по рода си, който притежава такъв тип USB стандарт. Той поддържа максимална мощност на зареждане, USB 3.1 Gen 1 (5Gbps) трансфер на данни и DisplayPort 1.2, като всичко това е на едно място и то с 1/3 от големината на USB порт. Също така имаме и стабилен вътрешен редизайн, с който Apple намалиха големината на логическата платка с 67% в сравнение с предишните поколения. Под капака също така ще намерим Intel Core M Broadwell процесор, Intel HD Graphics 5300 графичен процесор, а батерията се слави с до 9 часа време за браузване или 10 часа време за гледане на филми, което е с около 35% повече.

MacBook идва с 1.1 GHz dual-core Intel Core M процесор с Turbo Boost скорости до 2.4 GHz, 8GB RAM, 256GB вътрешна памет и Intel HD Graphics 5300 графичен процесор, като цената на всичко това е 1 299 долара. Версията с 1.2 GHz dual-core Intel Core M процесор с Turbo Boost скорости до 2.6GHz, 8GB RAM, 512GB вътрешна памет и Intel HD Graphics 5300 графичен процесор ще ви излезе 1 599 долара.

MacBook ще е наличен в сребристо, сиво и златно, а датата на пускането му на пазара ще бъде 10 април.

Източник: SMART NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари