Апел към работодателите в Русе

5
Община Русе призовава фирмите от региона да се погрижат за своите работници и служители
Община Русе призовава фирмите от региона да се погрижат за своите работници и служители Снимка: архив

Община Русе призовава фирмите от региона да се погрижат за своите работници и служители, като им осигурят необходимите средства за противоепидемична защита чрез ресурса, с който разполагат.

Сред вариантите са:

- въвеждане, при възможност, на дистанционна работа или променливо работно време, според препоръките на ИА „Главна инспекция по труда“ и Министерството на труда и социалната политика;

- ограничаване струпването на хора и, при възможност, обособяване на нови работни помещения или поставянето на вътрешни прегради.

Особено внимание трябва да бъде обърнато  за защита на хората от уязвими групи – бременни, хора с увреждания, хронично болни, хора над 60 години, както и жени в ин-витро процедури. От администрацията призовават фирмите да използват капацитета на службите по трудова медицина, с които имат договори, за да определят мерки за минимизиране на риска от заразяване, съобразно нуждата и спецификата на всяка организация.

Припомняме, че със ЗАПОВЕД № РД-01-704/14.03.2020г. на кмета на Община Русе е разписан алгоритъм на дезинфекционните мероприятия в обекти с обществено предназначение в условията на епидемия от COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари