Анонимни листовки против мерките срещу коронавирус във Варна

2
Призовават гражданите да не се съгласяват с масовите кръвни тестове за COVID-19, тъй като ще бъдат заразени с коронавируса
Призовават гражданите да не се съгласяват с масовите кръвни тестове за COVID-19, тъй като ще бъдат заразени с коронавируса Видео: БНТ

Варненската районна прокуратура се самосезира след сигнал за разлепени анонимни листовки в града против мерките срещу коронавируса и носенето на маски.

Неизвестните засега втори призовават гражданите да не се съгласяват с масовите кръвни тестове за COVID-19, тъй като ще бъдат заразени с коронавируса. Напомняме, че хората трябва да бъдат внимателни и да не се доверяват на информация, която не е потвърдена от официална институция.

Тази сутрин много от живеещите в квартал "Чайка" виждат разлепените съобщения на входовете на блоковете си. С големи букви "Внимание", анонимните автори пишат,че коронавирусът е манипулация, за да се принудят хората да си направят кръвен тест за COVID-19.

Така данните им можело да бъдат използвани, за да се види дали са подходящи за донори на органи. В други листовки обясняват, че именно кръвните тестове са заразени с COVID-19.

След подадения сигнал от БНТ, Районната прокуратура във Варна незабавно започна проверка по случая.

Невена Илиева - районен прокурор на Варна: Незабавно бе уведомена и полицията затова... Надявам се да установим лицата, които са поставили тези листовки с доста сериозни заблуждаващи, бих казала, послания към обществото, които в условията на извънредно положение и мерките, които се предприемат, считам, че са твърде сериозни.

Наказанието за нарушителите, които разпространяват невярна информация, е лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари