Ангел Кунчев: При влошаване на ситуацията, КОВИД мерките могат да бъдат върнати

0
„Смъртността у нас е притеснително висока. Минахме границата от 35 хил. починали“, заяви Кунчев
„Смъртността у нас е притеснително висока. Минахме границата от 35 хил. починали“, заяви Кунчев Снимка: bTV

При влошаване на ситуацията, мерките срещу COVID-19 могат да бъдат върнати, предупреди главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев

„Създава се впечатление, че действаме реактивно, под натиска на някого. Анализите се правят всяка седмица, заповеди с промени в мерките излизат всяка седмица. Със или без протести, този процес върви непрекъснато“, каза още той пред bTV

Кунчев допълни, че не очаква да се появи нов по-заразен вариант на вируса. „Ако очакваме нещо лошо, то ще е през есента“, каза още той.

„Смъртността у нас е притеснително висока. Минахме границата от 35 хил. починали“, допълни Кунчев.

„Остава едно впечатление, че от 20 март вдигаме ръце и няма да се занимаваме с коронавирус. Усилията за повишаване на ваксинационното покритие трябва да продължат. Ако сме както в момента с 30% обхват, ще имаме проблеми в сферата на туризма, никой няма да иска да идва тук“, каза Кунчев.

На въпрос дали ще отпадне задължителната карантина, Кунчев отговори, че можем да мислим в тази посока само ако има високо ваксинационно покритие. „За да пуснете един човек, доказано положителен, трябва да сте сигурни, че всички, с които се срещне, са защитени“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари