Анализатор: Срам ме е от позицията на премиера относно Израел

2
Не е нужно да следваме сляпо американската външна политика спрямо Израел, пише Ивета Чернева
Не е нужно да следваме сляпо американската външна политика спрямо Израел, пише Ивета Чернева Снимка: БГНЕС / архив

Не е нужно да следваме сляпо американската външна политика спрямо Израел, пише Ивета Чернева

Като българка, не мога да не изразя срама си от позицията на премиера Николай Денков по време на неговата визита в Израел, където Денков застана зад израелския премиер Бенжамин Нетаняху в момент, в който Израел извършва геноцид над палестинците. Това заявява Ивета Чернева, анализатор по международни въпроси, работила в Американския конгрес и в екипа на президента Барак Обама.

Ето каква е нейната позиция, която Агенция Фокус публикува без редакторска намеса:

Денков не говори от мое име.

Не е нужно да следваме сляпо американската външна политика спрямо Израел.

В момента Израел извършва геноцид спрямо палестинците и всеки, който застава зад Израел, е от грешната страна на историята.

Колективната европейска позиция и отделната българска позиция е срам за нас, европейските граждани.

Историята ще ни съди жестоко с въпроса къде сме били ние и какво сме направили, когато тази позиция е била изразена от наше име.

Според международното право, има нещо наречено съучастие в геноцид. Европейските лидери, подкрепящи Израел, би трябвало да са доста притеснени.

Срам ме е, че българските лидери дават едно потупване по рамото на Нетаняху.

Европа може повече. А ние като българи не можем да мълчим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Време е
    Една шайка се е разпасала ама яката.Време е да ги сложим на място и да си седнат на ДъТо.На главата ни се качиха.Ужас.
  • 4
    3
    НЯМАМ ДУМИ..
    това,което подкрепяте е геноцид,без значение религия,националност и т.н.само исамо за да се харесате на някого забравяте,че подкрепяте над 10000 убити деца и жени. оставени без вода,храна ,лекарства ,недай боже,ако това се случи в България,повярвайте западът ще ни гледа сеира.Путин е бил ангел при тези убийци,войната също има правила,като да не се стреля по болници,храмове и цивилни.целта на израел е да унищожи тези хора и да окупира нови територии.но вие господин премиер нямате смелоста да заклеймите това.
  • 5
    2
    Кацамун
    Този е само лизатор, без анал.
  • 15
    1
    ТоЗ
    Тоз ми прилича на облагороден и възпитан плъх от комиксите на Дисни или Филм за Мики Маус.Точна картинка ,стреснат скоклив административен плъх бюрократ.През ерата на БКП ,ДКМС и АБПФК идеално се вписва в картинката на комсомолски на профсъюза на партиината школа,комсомолски и профпрецедател на завода,колектива,цеха или от областното ръководство на ДКМС или БКП С Плевнелиев имат видима антропологична близост и прилика,"нежни са и двамата в изказа и внимателно разсъдливи".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари