„Ало, Ваньо“ просто става „Ало, Пацо“

0
Днес тройната коалиция си избра Пламен Георгиев
Днес тройната коалиция си избра Пламен Георгиев

Така Слави Трифонов коментира в своя Facebook профил избора на Пламен Георгиев за председател на новия Антикорупционен орган.

"Днес тройната коалиция си избра Пламен Георгиев за шеф на новия мега ултра хипер гигантски антикорупционен орган, обединяващ старите супер работещи мега органи – КОНПИ, КПУКИ, БОРКОР и антикорупционните звена в Сметната палата и ДАНС. Пламен Георгиев не е известен като Делян Пеевски и нов ДАНСwithme няма да има. Но Пламен Георгиев е известен. Известен е с това, че е назначен за зам.-министър на правосъдието в първото правителство на Бойко Борисов. После изживява шеметен ден – в рамките на 24 часа е освободен от зам.-министерския пост, възстановен е като прокурор в Специализираната прокуратура, освободен е като такъв и е назначен от Бойко Борисов за шеф на КОНПИ", пише Слави.

По думите му като прокурор Пламен Георгиев изисква да бъде подслушван шефът на „Митниците“ Ваньо Танов. А по-късно същият прокурор Пламен Георгиев се разпорежда записите от специалните разузнавателни средства да бъдат унищожени. Именно прокурор Пламен Георгиев отказва да образува разследване за търговия с влияние по скандала „Мишо Бирата“.

"И сега, логично е да попитаме: „Можем ли да очакваме от Пламен Георгиев да се бори с корупцията по високите етажи, където всъщност си го избраха?“ Според мен отговорът на новговор по Оруел е: "Ще видим БОР-КОР!", отбелязва водещият. Ще ви кажа, че промени все пак ще има - „Ало, Ваньо“ просто става „Ало, Пацо“.

"А толкова щеше да е хубаво, точно днес, на 8 март, за шеф на новия антикорупционен орган да беше избрана жена. Жена с топки като Моника Маковей или Лаура Кьовеши. Но може би това време не е чак толкова далеч", завършва коментара си Трифонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари