Ало измамниците с нова схема

0
От месеци криминалистите забелязват нови схеми, по които ало измамниците действат
От месеци криминалистите забелязват нови схеми, по които ало измамниците действат

От месеци криминалистите забелязват нови схеми, по които ало измамниците действат, информира 24 часа.

Едната е ало измамниците да се представят за полицаи, които уж предотвратяват терористичен удар.

„Колкото и невероятно да звучи, но са се обаждали на хора да им кажат, че близо до дома им има терористична клетка, която замисля да взриви блока”, казва полицай.

Но в това няма изненада, защото ало измамниците обикновено използват като претекст в медиите теми - като ебола, свински или птичи грип. Сега е актуална темата за терористичните атаки и тя също влезе в употреба”, добавя той.

Друг нов подход е директната заплаха към пенсионерите, които не се вържат на лъжите им. Тогава започват закани от типа, че “знаят къде живеят, наблюдават жилищата им и ще дойдат да ги убият, да ги изнасилят, да им отрежат ушите, да ликвидират децата им”, казва полицай.

Преди дни в Бургас бе отбелязано поредното постижение - 76-годишна жена и нейният съпруг французин подали сигнал, според който 4 пъти за един ден са захранвали мошениците с едри суми, преди да се усетят, че са жертви на престъпление. Като начало бабата хвърлила найлонов плик с 2500 лв. през терасата. После на три пъти теглила пари от две различни банки. Първия път изтеглила 7000 лв., които оставила зад елтабло на ул. “Св. св. Кирил и Методий”.

Втория път от същата банка взела 5400 евро, които отново оставила зад елтаблото, а третия път - 7000 евро, като 6000 от тях поставила на земята до кофа за боклук близо до дома си. Проверката показва, че наистина са правени трансакции, като през цялото време съпрузите се движели заедно.

Случката звучи толкова абсурдно, че криминалистите са се заели да проверят и достоверността на сигнала.

Иззели са записи и от камерите близо до местата, където са оставени парите, за да видят кой ги е взел. Друга 72-годишна бургазлийка стана жертва на телефонните измамници в два поредни дни. На 11 август жената се жалва в полицията, че е дала 10 000 лв., за да “окаже съдействие на МВР да залови телефонни измамници, по чиито следи са спецполицаи".

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари