Полицията във Варна осуети "ало" измама за 30 000 лева

1
86-годишна жена е свалена от органите на реда от автобус за Варна
86-годишна жена е свалена от органите на реда от автобус за Варна Видео: bTV

86-годишна жена е свалена от органите на реда от автобус за Варна

Полицията във Варна предотврати крупна телефонна измама. Служители на МВР стигнаха до 86-годишна жена от Девня и я спряха малко преди тя да даде 30 000 лева на "ало измамници".

Схемата е била за това, че мними полицаи правят акция и им трябват пари.

Това е позната схема, която работи от години. Характерното тук е, че измамниците, след като са се обадили са попитали жената дали е гледала новините и дали знае какво се случва в нейния град. Те получават отговор и разясняват на жената, че от предишната вечер има група измамници, които са жестоки и са много търсени от полицията, занимават се с възрастни хора. След като установят такива те започвали да ги измъчват с цел да предоставят пари и ценности“, заяви главен инспектор Живко Костадинов, началник на "Престъпления против собствеността" в ОДМВР - Варна, предаде bTV.

Той обясни, че са получили сигнали за измами в Девня, а след това започват проверки на няколко адреса.

На един от адресите установихме, че 86-годишна жена липсва от жилището си както и голяма сума пари. В неизвестност е и близките не знаят къде е. Незабавно служителите на реда започват да я търсят и установяват, че тя пътува с автобуса от Девня за Варна. Локализирахме автобуса в село Езерово, свалихме жената и в разговор тя каза, че носи със себе си 30 000 лева“, каза Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари