„Ало, генерал Мутафчийски“

1
Извънредното положението у нас повлия и на 6-годишния Мартин
Извънредното положението у нас повлия и на 6-годишния Мартин Видео: bTV

Извънредното положението у нас повлия на поведението и на най-малките, като на децата им се наложи да научат какво е коронавирус.

Един от тях е 6-годишният Мартин, който обича да говори по телефона с генерал Мутафчийски и с доцент Попов от ВМА.

„Ало, генерал Мутафчийски, искам да те питам колко заразени има днес? Един човек, наистина ли? Лелеее, егати късмета сме играли! Кажи едно голямо браво на всички доктори от мен!“, казва Мартин в един от въображаемите си разговори с председателя на Националния оперативен Щаб, предаде bTV.

„Алоо, доцент Попов, от Военна болница, шефът на ВМА Инфекциозните болести – да ви питам за тествана мама. Отрицателен? Урааа!“, казва Мартин в друг свой разговор.

Тези видеа не са само плод на детското въображение. Майката на Мартин се заразява с вируса на ски почивка в Банско. Следва близо месец домашно лечение и ежедневни телефонни разговори с лекарите. 6-годишният Мартин запомня всичко по темата.

Майката на Мартин – Симона вече е здрава, след три последователни отрицателни теста. Чува добрата новина от доц. Попов – началникът на Инфекциозното отделение на ВМА.

„Ден преди Великден дойде екип на ВМА, изследва ни пак всички. Имах антитела. И на Великден, беше 19 ч., той ми се обади, няма да забравя, още по-велик, тестът ти е отрицателен", спомня си майката на Мартин.

Жената вече не е пациент, става донор на антитела.

„Защото аз спечелих моята битка, победихме тази гад, но е важно да спечелим войната!“, допълва тя. При нужда, Симона отново ще дари кръвна плазма. И призовава оздравелите като нея също да помогнат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари