Александрина Пендачанска напуска обществения съвет на БНР

2
Петър Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години, написа певицата
Петър Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години, написа певицата Снимка: Mat Hennek

Петър Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години

Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР. Тя публикува в социалните мрежи копие от писмото си до Обществения съвет на радиото и до генералния му директор.

"Моля, считано от днес, 10 април 2022 г., да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско Национално Радио", пише Пендачанска и уточнява, че причината е днешното издание на предаването "Политически НЕКоректно".

"Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини", споделя Пендачанска.

Водещият Петър Волгин оповести в ефир днес непотвърдена информация за пленяване на кораб с българи в Мариупол, която МВнР по-късно отрече.

Според Пендачанска "няма реален резултат от нашето настояване дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин да бъдат преустановени".

"Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин", завършва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Браво за честността и...
    Културният и възпитан човек винаги има позиция и я отстоява. Отдавна някой трябва да постъпи така смело и с достойно и да се противопостави на арогантността и злобата, която извира в изобилие от всяко предаване на така наречения журналист Петър Волгин. Докога ние като общество ще позволим една носителка на 3 награди Грами да отстъпи пред неполучилия никога никаква награда Волгин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари