Александър Вучич: Ще получим от Русия най-добрите вертолети в света

0
До месец Сърбия ще получи два руски противопожарни вертолета Ка-32
До месец Сърбия ще получи два руски противопожарни вертолета Ка-32

До месец Сърбия ще получи два руски противопожарни вертолета Ка-32

Това съобщи президентът Александър Вучич, според когото тези вертолети са най-добрите в света, съобщават сръбски медии.

"Очакваме пристигането на два вертолета Ка-32, които отдавна сме платили. Най-късно до месец ще бъдем снабдени с най-съвременните противопожарни вертолети на света, това са руските Ка-32, които носят по пет хиляди литра вода. Нашите вертолети сега носят по хиляда литра. Само си помислете колко можем да помогнем на хората и на партньорите ни в "Отворени Балкани", и на всички други, които поискат, например на Словения", каза Вучич.

По-рано той информира, че Сърбия купува от Русия два вертолета Ка-32 за защита на територията си от пожари. Вучич каза също, че Сърбия смята да се сдобие с 30 вертолета в периода 2022-2023 г. от Еърбъс и от страна член на ЕС.

От 2018 г. до февруари 2020 г. Русия предаде на Сърбия като военно-техническа помощ четири вертолета Ми-35М, шест изтребителя МиГ-29, три транспортни вертолета Ми-17В-5, зенитни ракетни системи "Панцир-С1", 30 танка Т-72МС и трийсет бронетранспортьора БРДМ-2МС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари