Александър Николов: Януари и февруари хората ще изпитат затруднения да свържат двата края

0
Бившият енергиен министър подчерта, че реалното състояние на българската енергетиката е плачевно и този проблем ще ескалира
Бившият енергиен министър подчерта, че реалното състояние на българската енергетиката е плачевно и този проблем ще ескалира Снимка: БГНЕС

Бившият енергиен министър подчерта, че реалното състояние на българската енергетиката е плачевно и този проблем ще ескалира

Във фалит ли е "Булгаргаз"?

"Твърди го одиторът на дружеството. Отчетът за 2022 г. и междинният за 2023 г. е наличен, положението е катастрофално. Става въпрос за невъзможно нормално функциониране като търговско предприятие. Още в първите 6 месеца на договора с "Боташ" много ясно се вижда какви са загубите. Управлява оперативно ръководство, назначено по време на служебния кабинет", заяви бившият министър на енергетиката Александър Николов и добави, че под тяхно ръководство проблемът е бил ликвиден.

"Всички данни, които съм предоставил в българския съд, са посочени обратните тези на обвинението. Съдът се произнесе по всички тези, дали са истина или не. Кога ще има в България проверяващи органи, които имат интерес да защитават обществения интерес?", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Николов подчерта, че реалното състояние на българската енергетиката е плачевно и този проблем ще ескалира.

Очевидно има страх да се изкарат реалните неща и реалното състояние, хората трябва да са наясно какво е заварено и какво е направено, отбеляза бившият министър на енергетиката.

Според него по-скоро турската "Боташ" не оперира като директен търговец на пазара ни.

По думите на Николов, когато "Булгаргаз" губи, губим всички ние, а населението плаща скъпия газ.

"Януари и февруари ще се види ясния ефект от действията назад във времето. Когато хората изпитат затруднения да свържат двата края в следващите месеци, да знаят откъде идва", предупреди гостът в студиото.

"2021 г. имахме среща с целия екип на "Топлофикация-София" и кмета Фандъкова. От наша страна имаше ясен план как се изчистват част от дълговете, свързани с наказателни лихви, за да се финансира дружеството и да не трупа повече дългове. "Топлофикация-София" към момента не плаща нищо към "Булгаргаз". Даже капиталът на "Топлофикация" не достига да си покрие задълженията. Интересното е защо тези данни не станаха публично достояние, след като се смени служебният кабинет", посочи още Николов.

Той изтъкна, че България губи конкурентоспособност и това ще се отрази върху брутния вътрешен продукт на страната ни в следващите няколко години.

"Щетите, които енергетиката ни претърпя от август 2022 г. досега, ще ги плащаме през сметките си още няколко години. Никой не търси отговорност на хората, които са отговорни за това нещо. Толкова странни нещата се случват, че е катастрофална реалността. Хората се надяват някой друг пак да ни оправи", на мнение е Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Така с „великото“...
    А представяте ли си какъв ще е апокалипсисът, ако ни нататрузят и €врото?!!
  • 0
    5
    Казанова
    Тоя с розовата ризка ще го изпапам. 20 сантима нагревател в задния двор, и ще светне като 200 ватова LED крушка.
  • 2
    4
    към беден европеец
    пак не си си пил хапчетата
  • 2
    3
    До Александър Николов
    То е така от 1990 година .Нищо ново.Справя ме се.Ами ти ,ти лал оцеляваш и как я караш като хората ли ?
  • 7
    2
    до 1
    това е цената за около 600 КВт/ч, т.е ти си използвал за газовия си котел 20 -25 КВт/ч на денонощие или около киловат за час?!? Може, ама някой друг път! За 115 кв.м жилищна площ ти трябва минимум 14 КВт инсталирана мощност, което ще рече по твоите твърдения, че котела ти е работил по малко от 2 часа на денонощие, това при цена за декември 13,6 ст за КВт/ч! :) :) :) би ли споделил каква марка е този котел с кпд по-голямо от 1
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари