Александър Николов: Ще искаме отсрочка за ембаргото върху руския петрол

0
По думите на енергийния министър отсрочка на ембаргото ще бъде входирана още следващата седмица.
По думите на енергийния министър отсрочка на ембаргото ще бъде входирана още следващата седмица. Видео: NOVA

България, Румъния и Гърция ще работят заедно в търсенето на алтернативи на природния газ

"Позицията на България относно нефта е ясна. Със сигурност ще искаме отсрочка от ЕК. Ще търсим начин на работа, така че да няма рискове за рафинерията".

Това каза министърът на енергетиката Александър Николов след международната министерска кръгла маса в София, посветена на регионалното сътрудничество за енергийна сигурност, диверсификация и зелен преход, предаде NOVA

По думите на енергийния министър отсрочка на ембаргото ще бъде входирана още следващата седмица.

Работи се по разширяване на сътрудничеството на база инфраструктура. Беше подписано споразумение от страна на “Булгартрансгаз” относно изграждането на сръбската връзка”, каза още Николов.

Относно търговията с природен газ - “Булгаргаз” и “Депа” ще работят заедно за по-добра утилизация на съществуващите капацитети и общи доставки за целия регион”, посочи енергийният министър.

Той каза още, че България, Румъния и Гърция ще работят заедно в посока увеличаване на възможностите на капацитета за присъединяване на нови зелени мощи, с цел “потенциално намаляване на зависимостта на природен газ в региона”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Рамбо
    Така викаше Джонката едно време на война: - Не стреляйте, дайте ми отсрочка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари