Александър Лукашенко: Беларус няма да се поколебае да използва ядрени оръжия в случай на агресия

2
Беларуският президент допълни, че разполагането на руски тактически ядрени оръжия е възпиращ фактор, който да обезкуражи потенциалните агресори
Беларуският президент допълни, че разполагането на руски тактически ядрени оръжия е възпиращ фактор, който да обезкуражи потенциалните агресори Снимка: © РИА Новости / Дмитрий Астахов

Беларуският президент допълни, че разполагането на руски тактически ядрени оръжия е възпиращ фактор, който да обезкуражи потенциалните агресори

"Беларус няма да се поколебае да използва ядрено оръжие в случай на агресия срещу нея", заяви днес президентът на страната Александър Лукашенко, цитиран от агенция Белта и БГНЕС.

Той допълни, че разполагането на руски тактически ядрени оръжия в Беларус е възпиращ фактор, който да обезкуражи потенциалните агресори.

Президентът на Беларус заяви още, че Русия не се е стремяла да разположи тактически ядрени оръжия в републиката, а това е било искане на Минск. Лукашенко подчерта, че разполагането на ядрени оръжия в Беларус е било негова молба и настояване пред руската страна, „за да се гарантира сигурността на страната."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    бончо бре
    ами ние за малко да останем турски вилает, за каква 16-та република щеше да дрънкаш тогава?!? ами знаеш ли какви териториални претенции са имали гърците след всв към нас?!? справи се, нали се бараш за парче интернетен историк?!?
  • 5
    13
    Бончооооо, Бончо
    Имат право да са самостоятелни бе, никой не казва, че нямат! НО първо имаха нещастието сащ/англия да ги нарочат за промивка на мозъците и подмяна на историята и да ги подготвят за плацдарм срещу Русия (това очаква и всички страни от източният фронт на натуту, между другото, ако случайно пък натуту не даде фира до тогава). Второ, така както те искат, защо не позволяват на техни (подарени техни) области да се отделят самостоятелно?
  • 3
    12
    🥳🥳🥳
    днес гледам клип в който се виждат два леопарда зарязани с работещи двигатели и още няколко краварски бронирани машини около тях. европа плаща и с нашите пари за да въоръжи умирисаните на борш озлобени фашисти, а те направо ги зарязват на фронта запалени и готови за подкарване. А тук няколко украйнски копелета се пенят по цял ден да крякат украйна как ще победила. бонкерса е единия тъпак.
  • 6
    11
    до 5
    значи по твоята логика американците са терористи
  • -18
    10
    Bonkerz
    Не можете да се усетите и това е. Замалко да станем 16-та република и Задунайская губерния и щяхме да сме по-зле от Беларус. Българския език и патриаршия щяха да са забранени и т.н. Точно че държава Беларус за първи път се появява през 1918 година, но никой, нито руснаци, нито западняци не твърдят че това била изкуствена държава, че нямало такъв народ, език и т.н. Как може Беларус да има право на това, а Украйна да няма? Каква е разликата? Тия народи са имали държавни формирования под различни имена. Украйна е била Запорожка Сич, Червльоний Яр, Казашко Хетманство Рутения и т.н., и какво от това, че не се е казвала точно Украйна? Даже Русия е се е казвала Московско княжество, и тя ли е изкуствена държава? България е единствената държава в Европа, която е запазила оригиналното си име от формирането да наши дни. Да не би някой да твърди, че Германия, Италия, Франция, Испания са изкуствени държави и няма такива народи? А иначе може Мизия, Тракия и Македония да са България, а? Що Украинския народ да няма право на самоуправление и сам да избира в кои организации да членува, а трябва да прави каквото нареди Кагебееца Путин?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари