Александър Лукашенко: Путин не тласка Беларус да влезе във война с Украйна

0
Президентът предупреди, че Беларус ще отговори в случай на външна агресия, включително чрез използване на ядрените оръжия, които Москва е разположила на нейна територия
Президентът предупреди, че Беларус ще отговори в случай на външна агресия, включително чрез използване на ядрените оръжия, които Москва е разположила на нейна територия Снимка: © РИА Новости / Павел Бедняков

Президентът предупреди, че Беларус ще отговори в случай на външна агресия, включително чрез използване на ядрените оръжия, които Москва е разположила на нейна територия

Руският президент Владимир Путин не се опитва да тласне Беларус да се присъедини към войната в Украйна.

Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко в онлайн интервю, публикувано в четвъртък, съобщи Ройтерс, цитирана от БНР.

"Да се включи Беларус... какво ще даде това? Нищо", каза Лукашенко, който е един от най-близките съюзници на Путин и чиято страна граничи с Украйна, Русия и три страни от НАТО, включително Полша.

"Ако вие, украинците, не пресечете нашата граница, ние никога няма да участваме в тази война. В тази гореща война. Но ние винаги ще помагаме на Русия – те са наши съюзници“, каза той в интервю за Диана Панченко, проруска украинска журналистка.

Лукашенко също така каза, че вярва, че Путин вече е постигнал целите си в това, което Русия нарича "специална военна операция" в Украйна, и каза, че двете страни трябва да седнат на масата за преговори и да бъдат готови да обсъдят всички въпроси, включително бъдещето на Крим и други украински територии, за които Москва претендира.

"Нейните (на Русия) цели вече са изпълнени към днешна дата. Украйна никога няма да се държи толкова агресивно спрямо Русия след края на тази война, както го правеше преди войната", посочи Лукашенко.

Лукашенко предупреди, че Беларус ще отговори в случай на външна агресия, включително чрез използване на ядрените оръжия, които Москва е разположила на нейна територия.

"Може да има само една заплаха - агресия срещу страната ни. Ако агресия срещу страната ни започне от Полша, Литва, Латвия, ние ще отговорим моментално с всичко, което имаме", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    до 1
    много си прост, даже не можеш да измислиш оригинални и забавни обиди, само копираш думичките на другите олигофрени като теб, които са си промили мозъчетата с американска пропаганда.. аз съм за Русия и логично за Беларус, но ето ти пример за по-забавна версия на името на Лукашенко - Луканкашенко, предпочитам да ти дам малко идеи, за да не са ти толкова трагични коментарите, понеже загрозяват много сайта и ме кара да губя вяра в човечеството знаейки че има такива професионални турбо олигофрени които някък си все още са живи и не са се заклещили в тоалетната или не са се удавили с чашата си вода
  • 0
    3
    До 1:
    Този „НАТОвския огромен КУР“ да го завреш на майка си в устата мръсна, дето е изсрала такъв голям боклук като теб! А ти – да го духаш, България винаги е била с Русия!
  • 0
    2
    до 1
    забравяш, че натовския кур има херпес и каквото докосне го заразява
  • -40
    1
    Българин
    Лукогазенкооо, ще те шляка НАТОвския огромен КУР! Путлерчи иска да те излъже и да види какво ще му се случи, ама ти си ПРОСТ белорушлямец! Слава Украина! България е с вас, братя!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари