Алберт Попов се класира за финалите на Световната купа в слалом

0
Българският алпиец е 24-и в класирането в дисциплината с 97 точки
Българският алпиец е 24-и в класирането в дисциплината с 97 точки

Най-добрият български алпиец Алберт Попов се класира за втори път в кариерата си за финалите на Световната купа в слалома

Попов не успя да завърши първия манш на нощния слалом във Флахау (Австрия), който беше последен за сезона преди финалите в Куршавел (Франция), но в крайна сметка, въпреки отпадането, той е 24-и в класирането в дисциплината с 97 точки. С такъв актив са още и Люк Уинтърс (САЩ) и Фабио Гщрайн (Австрия) и именно те са последните, които влизат във финалите. Слаломът в Куршавел е на 20 март, информира БТА

Другият български алпиец в елита Камен Златков също не успя да завърши първия манш снощи във Флахау и с 12 точки завършва сезона на 50-о място в слалома за Световната купа.

"Класиране за финалите. Трябва да призная, че беше на косъм след днешния не толкова сполучлив слалом във Флахау, но работата, която свършихме през сезона, се отплаща добре", написа във "Фейсбук" Попов, който за първи път кара на финалите на Световната купа през 2019 година в Солдеу (Андора).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари